Ryggbiff tagliata
1,5 h
6 port
Ingredienser
- 1 kg ryggbiff med kappa
- 400 g körsbärstomater med kvist
- 4 stora vitlöksklyftor, skalade
- 2 dl majonnäs
- Ruccolasallad, 1 påse
- Parmesanost, hyvlad
- Salt och peppar
- Smör
- Olivolja
- Pinjenötter
- Balsamico
- Förslagsvis pommes att servera till eller annan potatis (men behövs egentligen inte)
Gör så här
- Ta fram köttet i god tid så att det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 125°.
- Putsa köttet.
- Salta och peppra runt om.
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja.
- Bryn köttet på hög temperatur.
- Lägg i en klick smör och ös köttet.
- Lägg köttet i en ugnsform och stick in en digital termometer.
- Ta ut när det blivit 57° och låt sedan vila i folie minst 10 minuter.
- Höj ugnstemperaturen till 200°.
- Lägg tomater och skalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt tillagas cirka 30 minuter.
- Mosa vitlöksklyftorna och blanda med majonnäs, salt och peppar.
- Skär upp köttet i ganska tunna skivor.
- Lägg på ruccola, kött, kvisttomater, hyvlad parmesan och klickar av såsen på en skärbräda.
- Strö och ringla pinjenötter och balsamico över.
- Servera eventuellt med pommes eller potatis i annan form.


