Ryggbiff tagliata

1,5 h
6 port

Ingredienser

  • 1 kg ryggbiff med kappa
  • 400 g körsbärstomater med kvist
  • 4 stora vitlöksklyftor, skalade
  • 2 dl majonnäs
  • Ruccolasallad, 1 påse
  • Parmesanost, hyvlad
  • Salt och peppar
  • Smör 
  • Olivolja
  • Pinjenötter
  • Balsamico
  • Förslagsvis pommes att servera till eller annan potatis (men behövs egentligen inte)

Gör så här

  1. Ta fram köttet i god tid så att det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 125°.
  3. Putsa köttet.
  4. Salta och peppra runt om.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja.
  6. Bryn köttet på hög temperatur.
  7. Lägg i en klick smör och ös köttet.
  8. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en digital termometer.
  9. Ta ut när det blivit 57° och låt sedan vila i folie minst 10 minuter.
  10. Höj ugnstemperaturen till 200°.
  11. Lägg tomater och skalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper.
  12. Låt tillagas cirka 30 minuter.
  13. Mosa vitlöksklyftorna och blanda med majonnäs, salt och peppar.
  14. Skär upp köttet i ganska tunna skivor.
  15. Lägg på ruccola, kött, kvisttomater, hyvlad parmesan och klickar av såsen på en skärbräda.
  16. Strö och ringla pinjenötter och balsamico över.
  17. Servera eventuellt med pommes eller potatis i annan form.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!