Pho med ryggbiff
1 h
4 port
Ingredienser
Buljong
- 1/2 chili, finhackad
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 cm ingefära, finhackad
- 1,5 liter hönsbuljong
- 2 msk soja
- 1 msk fisksås
Topping
- 2 ryggbiffar, stekta medium rare och skivade
- 250 g äggnudlar
- Hönsbuljongtärning
- 1 rödlök, skivad tunt
- 2 salladslökar, skivade
- 250 g champinjoner, skivade
- 1 lime, delad i klyftor
- Böngroddar
- 1 pak choi, delad
- Chili, skivad
- Koriander
- Salt och peppar
Gör så här
- Hetta upp olja i en kastrull och stek chili, schalottenlök, vitlök och ingefära utan att det tar färg.
- Häll på buljong, soja och fisksås.
- Låt puttra cirka 30–40 minuter, smaka av.
- Salta och peppra köttet.
- Koka nudlar enligt anvisningar med en hönsbuljongtärning.
- Stek köttet mediumrare och skiva.
- Lägg i svamp och pak choi någon minut i soppan.
- Servera allting med nudlar i botten, på med buljong och toppa med ryggbiff, pak choi, rödlök, chili, salladslök, böngroddar, koriander och lime.


