Pho med ryggbiff

1 h
4 port

Ingredienser

Buljong

  • 1/2 chili, finhackad
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 cm ingefära, finhackad
  • 1,5 liter hönsbuljong
  • 2 msk soja
  • 1 msk fisksås

Topping

  • 2 ryggbiffar, stekta medium rare och skivade
  • 250 g äggnudlar
  • Hönsbuljongtärning
  • 1 rödlök, skivad tunt
  • 2 salladslökar, skivade
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 lime, delad i klyftor
  • Böngroddar
  • 1 pak choi, delad
  • Chili, skivad
  • Koriander
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek chili, schalottenlök, vitlök och ingefära utan att det tar färg.
  2. Häll på buljong, soja och fisksås.
  3. Låt puttra cirka 30–40 minuter, smaka av.
  4. Salta och peppra köttet.
  5. Koka nudlar enligt anvisningar med en hönsbuljongtärning.
  6. Stek köttet mediumrare och skiva.
  7. Lägg i svamp och pak choi någon minut i soppan.
  8. Servera allting med nudlar i botten, på med buljong och toppa med ryggbiff, pak choi, rödlök, chili, salladslök, böngroddar, koriander och lime.

Fler recept med ryggbiff

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!