Bookmaker toast med ryggbiff och pepparrot

30 min
4 port

Ryggbiff

  • 600 g ryggbiff
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta

Tillbehör

  • 200 g tomater
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 romansallad
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 baguette
  • 100 g färsk pepparrot

Gör så här

    1. Lägg fram köttet i rumstemperatur, har du det i bit så skär i 4 lika stora skivor. Salta och peppra.
    2. Stek i en väldigt het panna med lite olja i botten ca 2 minuter på varje sida. Efter 2 minuter på varje sida tar du av stekpannan från plattan, lägger i en klick smör och vitlöken för att ösa köttet med. När köttet är 55 grader så lägger du dom åt sidan och låter vila minst 10 minuter. Ställ tillbaka stekpannan på plattan, ha i en klick smör till och stek därefter brödet i samma panna. 

    3. Blanda majonnäsen med dijonsenapen och smaka upp med salt och peppar. 

    4. Skiva dina grönsaker separera äggvitan från gulan och riv pepparroten. Skiva tillsist köttet och montera ihop din smörgås. 

Fler recept med ryggbiff

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!