20 min
4 port

Biffsallad med mango och jordnötter

  • 800 g ryggbiff i skivor
  • 250 g äggnudlar
  • 1 mango
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 kruka koriander
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 dl salta jordnötter

Dressing

  • 1,5 lime
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk strösocker

    Biffsallad med mango och jordnötter

    Det här receptet passar att laga med:
    Ryggbiff

    Gör så här:

    1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop skal och saft från limen, soja, fisksås, olivolja, chili, pressad vitlök och socker. Rör tills sockret löst upp sig. 
    2. Koka nudlarna enligt anvisning. När du hällt av vattnet kan du hälla på hälften av dressingen.

    3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttet 1,5-2 minuter på varje sida. Lägg sedan åt sidan och vila medan du förbereder salladen.

    4. Skala mangon och moroten och strimla fint. Strimla salladslök och sockerärtor. Hacka koriandern.

    5. Blanda ihop nudlar, mango, morot, salladslök, sockerärtor, koriander och böngroddar.

    6. Strimla köttet och blanda ner i salladen. Servera med resten av dressingen och jordnötterna

    Fler recept med Ryggbiff

    • Bookmaker toast med ryggbiff och pepparrot
      4 port
      Ryggbiff
    • Plankstek med ryggbiff
      4 port
      Ryggbiff
    • Grillad ryggbiff med sommarsallad
      ca 4-6 port
      Ryggbiff
    • Ryggbiff med bönsallad och rödbetstzatziki
      ca 4 port
      Ryggbiff

    Bygg en köttlåda med dina favoriter!

    Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

    BYGG DIN EGNA LÅDA