Biffsallad med mango och jordnötter

20 min
4 port

Biffsallad med mango och jordnötter

  • 800 g ryggbiff i skivor
  • 250 g äggnudlar
  • 1 mango
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 kruka koriander
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 dl salta jordnötter

Dressing

  • 1,5 lime
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk strösocker

    Gör så här

    1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop skal och saft från limen, soja, fisksås, olivolja, chili, pressad vitlök och socker. Rör tills sockret löst upp sig. 
    2. Koka nudlarna enligt anvisning. När du hällt av vattnet kan du hälla på hälften av dressingen.

    3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttet 1,5-2 minuter på varje sida. Lägg sedan åt sidan och vila medan du förbereder salladen.

    4. Skala mangon och moroten och strimla fint. Strimla salladslök och sockerärtor. Hacka koriandern.

    5. Blanda ihop nudlar, mango, morot, salladslök, sockerärtor, koriander och böngroddar.

    6. Strimla köttet och blanda ner i salladen. Servera med resten av dressingen och jordnötterna

    Fler recept med ryggbiff

    Se alla recept

    En ekologisk köttprenumeration

    Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!