Ryggbifftaco med het mangosås

1 h
6 port

Ingredienser

  • 800 g ryggbiff
  • Salt och svartpeppar
  • 4 st majskolvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka koriander
  • 2 lime 
  • Ca 12 st tortillabröd
  • En kruka krispsallad

Mangosås

  • 250 g fryst mango 
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 msk sweetchilisås
  • 1 tsk sambaloelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

    1. Tänd grillen. Skiva upp ryggbiffen i ca 1.5 cm tjocka skivor. Salta och peppra rikligt. Lägg åt sidan. 

    2.  Ringla olja över majskolvarna och salta rikligt. Lägg på grillen. 

    3. Grilla köttet 2-3 minuter per sida, så når du en innertemp på ca 58 grader. Lägg sedan åt sidan för att vila. 

    4. Tina mangon i ett durkslag, mixa sedan tillsammans med honung, sambal, salt och peppar. Blanda ihop med youghurt och sweetchilisås. Smaka upp med salt och peppar. Vill du ha den hetare? Tillsätt bara mer sambal.

    5. Skiva upp 2 majskolvar och toppa tacon med, dela de andra på mitten och ät som tillbehör. Montera tacon med sallad, tunt skivad ryggbiff, majs och mangosås. Toppa med koriander. 

      Det går givietvis bra att steka också om man inte har tillgång till grill. 

Fler recept med ryggbiff

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!