Nyårslådan

ca 2.1 kg

Endast det bästa duger för nyårsfirandet! Lyxig chark och prisbelönt fjällfisk som förföriska tilltugg och snittar. Mör, gräsbetad oxfilé till huvudrätt. Avrunda med exklusiv ost, marmelad och krispigt finknäcke till avecen.

1 395:-

Innehåll - Nyårslådan

1 x 1 kg

Vår möraste nötdetalj. Med mild och rund köttsmak är salt och peppar allt som krävs. Låt den vila några minuter efter tillagning för att bevara köttsafterna i köttet.

Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.

1 x 350 g

En fantastisk delikatess med mjuk röksmak. Ett omfattande hantverk ligger bakom: fisken torrsaltas och kallröks sedan med sälgved och granris. Vid kallrökning får temperaturen inte överstiga 24°C vilket kräver ständig övervakning och fin känsla för hur mycket ved som kan läggas in i röken. Regnbågen kryddas slutligen med salt och vitpeppar.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar, socker

1 x 180 g

Brie på jämtländska. En svensk vitmögelost från lilla Skärvångens Bymejeri. Mer karaktär än butikens milda brie, snällare än den opastöriserade. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! God på ostbrickan, gärna med lite marmelad till.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *koMJÖLK, syrakultur, löpe, salt,vitmögelkultur, *KRAV-ekologisk mjölkråvara

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%.

1 x 110 g

Hemkokt hjortronmarmelad från Berit på Rönngården, kokad på hjortron från myrarna i trakten runt gården. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar perfekt till en god ost eller julgröten.

Innehållsförteckning: Hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

2 x 100 g

Hantverksmässigt tillverkad salami, rökt och lufttorkad av Margona på Fågelbergets chark i Gäddede, Jämtland. Margona kryddar salamin med lite rödvin och mycket fänkål. Fänkålssalamin passar utmärkt till charkbrickan, skuren i tunna skivor, eller på en riktigt lyxig smörgås!

Innehållsförteckning: Griskött (100% ekologiskt och KRAV-märkt från Sverige), salt, svartpeppar, fänkålsfrö, vitpeppar, vitlök, rödvin, socker.

1 x 100 g

Fläskkarré som lufttorkas hos Margona uppe på Fågelberget. Perfekt att skiva tunt för snacks eller att toppa en sallad med.

1 x 120 g

Ett tunt ekologiskt surdegsknäcke med fin rågsmak. Passar fint till ostbrickan, maten eller med smör och ost. Bakat för hand på kulturspannmål i det ekologiska surdegsbageriet Lokal Eko i Kumla. Knäcket är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

En hälsning från Lokal Eko

"Knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Vi blandar degen och låter den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlar vi så tunt det går och bakar i ugnen till sin mörkbruna färg. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du kommer känna det på smaken.

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl, salt, backtimjan. *KRAV

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Vår godaste festmat för en helkväll

I Nyårslådan får du riktigt god mat för en helkväll – från tilltugg till avec. Allt kommer från svenska mathantverkare och noga utvalda ekogårdar – kvalitet du kan lita på för årets sista, mest minnesvärda middag!

Som tilltugg packar vi med lufttorkad karré och svensk fänkålssalami från Margona på Fågelberget tillsammans med varsamt kallrökt regnbågsfilé från Bergmans Fisk & Vilt.

Till middag har vi valt ut vår finaste nötdetalj, oxfilé. Stek runt om, låt gå klar i ugnen och servera med gratinerad fänkål, bearnaisesmör och ugnsbakad potatis. Receptet hittar du i vår Köttguide!

Oxfile, bearnaisesmör

Till avecen serverar vi brieost från Skärvångens Bymejeri, hemkokt hjortronmarmelad från Berit på Rönngården och finknäcke från Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!

Hur många räcker Nyårslådan till?
Nyårslådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.

Prisbelönt mathantverk
I Vilhelmina filéar, gravar, varm- och kallröker Martin Bergman fisk för hand. Att han vunnit en mångfald av medaljer i SM i mathantverk förvånar oss inte: hans fisk är den godaste vi smakat. I det här fallet en torrsaltad och, med granris och sälg, kallrökt regnbågsfilé.

Martin Bergman

Martin Bergman som rökt regnbågslaxen i lådan.

Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är dem! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererad innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt.

Ljuvligt god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona som tillverkar svenska charkprodukter. De är fantastiskt goda!

Den goda hjortronmarmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bären till att sätta på etiketter på burkarna.

Berit Rönngården

Berit på Rönngården som kokar marmelad på bygdens hjortron.

Begränsat antal
Nyårslådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng