Vår godaste festmat för en helkväll
I Nyårslådan får du riktigt god mat för en helkväll – från tilltugg till avec. Allt kommer från svenska mathantverkare och noga utvalda ekogårdar – kvalitet du kan lita på för årets sista, mest minnesvärda middag!
Som tilltugg packar vi med lufttorkad karré och svensk fänkålssalami från Margona på Fågelberget tillsammans med varsamt kallrökt regnbågsfilé från Bergmans Fisk & Vilt.
Till middag har vi valt ut vår finaste nötdetalj, oxfilé. Stek runt om, låt gå klar i ugnen och servera med gratinerad fänkål, bearnaisesmör och ugnsbakad potatis. Receptet hittar du i vår Köttguide!
Till avecen serverar vi brieost från Skärvångens Bymejeri, hemkokt hjortronmarmelad från Berit på Rönngården och finknäcke från Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla.
Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!
Hur många räcker Nyårslådan till?
Nyårslådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.
Prisbelönt mathantverk
I Vilhelmina filéar, gravar, varm- och kallröker Martin Bergman fisk för hand. Att han vunnit en mångfald av medaljer i SM i mathantverk förvånar oss inte: hans fisk är den godaste vi smakat. I det här fallet en torrsaltad och, med granris och sälg, kallrökt regnbågsfilé.
Martin Bergman som rökt regnbågslaxen i lådan.
Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är dem! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererad innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt.
Ljuvligt god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona som tillverkar svenska charkprodukter. De är fantastiskt goda!
Den goda hjortronmarmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bären till att sätta på etiketter på burkarna.
Berit på Rönngården som kokar marmelad på bygdens hjortron.
Begränsat antal
Nyårslådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.