Nyårslådan

Ca 1.9 kg

Nyhet! Bara det bästa är bra nog till nyårsfirandet. Smakrik chark och prisbelönt fjällfisk som tilltugg och snittar. Mör gräsbetad oxfilé till huvudrätt. Ost, hjortronmarmelad och finknäcke till avecen. Från svenska mathantverkare och ekogårdar.

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 395:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Nyårslådan

1 x 1 kg

Oxfilén är vår möraste nötdetalj och enkel att tillaga. Med sin milda smak och fina konsistens är den alltid en favorit bland middagsgästerna.

1 x 350 g

Smakrik regnbågsfilé från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar och socker. 

1 x 100 g

Lufttorkad och kallrökt viltstek på älg, hjort, ren eller björn beroende på tillgång och säsong. Genuina mathantverk med en tydlig vilt- och röksmak som passar perfekt på charkbrickan.

1 x 80 g

Lufttorkad och rökt renkorv som avnjuts allra bäst i tunna skivor. Renkorven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk av Margona på Fågelberget.

Innehållsförteckning: Renkött, salt, vitpeppar, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250,.

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg.

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt.
*KRAV

 

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till en god ost.

Innehållsförteckning: hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV-pektin från citronskal).

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Vår godaste festmat för en helkväll
I Nyårslådan får du riktigt god mat för en helkväll – från tilltugg till avec. Som tilltugg och snittar packar vi med lufttorkad viltstek och renkorv från Margona på Fågelberget och kallrökt regnbågsfilé från Bergmans Fisk & Vilt.

Till middag har vi valt ut vår finaste nötdetalj, oxfilé. Stek runt om, låt gå klar i ugnen och servera med gratinerad fänkål, bearnaisesmör och ugnsbakad potatis. Receptet hittar du i vår Köttguide!

Till avecen serverar vi brieost från Skärvångens Bymejeri, hemkokt hjortronmarmelad från Berit på Rönngården och finknäcke från Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla.

Prisbelönt mathantverk
I Vilhelmina filéar, gravar, varm- och kallröker Martin Bergman fisk för hand. Att han vunnit en mångfald av medaljer i SM i mathantverk förvånar oss inte: hans fisk är den godaste vi smakat. I det här fallet en torrsaltad och, med granris och sälg, kallrökt regnbågsfilé.

Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är dem! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererad innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt.

Likt Skärvången och Bergmans Fisk & Vilt är Lokal flerfaldigt prisbelönade i SM i mathantverk, i deras fall för sitt surdegsbröd. Finknäcket i Nyårslådan är smaksatt med ramslök.

Ljuvligt god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona och lufttorkar viltsteken och lufttorkar och röker renkorven. De är fantastiskt goda!

Den goda hjortronmarmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bären till att sätta på etiketter på burkarna.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!

Hur många räcker Nyårslådan till?
Nyårslådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.

Begränsat antal
Nyårslådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng