60 min
4 stora / 8 små

Råbiff 

  • 800g Innanlår 
  • 1 burk små Kapris (100g)
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 msk Olivolja
  • Salt & Svartpeppar
  • goa Chips
  • Fryspommes
  • Olja att fritera
  • ev Timjan & Gräslök att toppa med

Picklad Schalottenlök

  • 2 Schalottenlökar
  • 1 dl Socker
  • ½ dl Ättika
  • 1 dl Vatten

Gruyérekräm

  • 170g Gruyèreost
  • 3 dl Créme Fraiche (fullfet, 32%)
  • 1 Citron
  • 1 Vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt

Råbiff med guyérekräm och kapris

Det här receptet passar att laga med:
Innanlår, fransyska, oxfilé

Gör så här:

Pickla schalottenlök

  1. Skiva löken tunt. Lägg i en skål, gärna av glas. Koka upp socker, ättika & vatten. Häll lagen över löken och låt stå för att svalna.

Gruyérekräm

  1. Finriven gruyère osten. Smält créme fraiche och gruyère i en kastrull. Men spara lite gruyère till topping!!! Koka upp och låt småkoka någon minut. Smaksätt med finhackad vitlök, saften från ½ citron & salt. Ställ kallt för att bli tjock och fin. Frysen toppen

Råbiff

  1. Hacka köttet fint fint fint i små små bitar. Finhacka halva burken kapris. Blanda sedan ihop det med dijonsenap, saften från andra halvan av citronen, ett par msk av gruyèrekrämen & olivolja. Smaka av med salt & svartpeppar.
  2. Fritera först kaprisen- lägg på hushållspapper vid sidan om. Fritera sedan pommes och salta dem.
  3. Lägg upp råbiffen på tallriken. Toppa med picklad schalottenlök, chips, gruyère, friterad kapris & örter. Servera med pommes och gruyèrekrämen. KLART!

Fler recept med Innanlår, fransyska, oxfilé

  • Råbiff på sked
    8 små
    Oxfilé| Innanlår
  • Klassisk kalops
    ca 6 personer
    Fransyska
  • Tjälknöl med potatisgratäng och svampsås
    ca 6 port
    Fransyska
  • Oxfilé med pomme duchesse
    4–6 port
    Oxfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA