Råbiff med gruyérekräm och kapris

60 min
4 stora / 8 små

Ingredienser

 

Råbiff

  • 800 g innanlår

  • 1 burk små kapris (100 g)

  • 1 msk dijonsenap

  • 2 msk olivolja

  • Salt och svartpeppar

  • Goa chips

  • Fryspommes

  • Olja att fritera

  • Eventuellt timjan och gräslök att toppa med

 

Picklad schalottenlök

  • 2 schalottenlökar

  • 1 dl socker

  • ½ dl ättika

  • 1 dl vatten

 

Gruyèrekräm

  • 170 g Gruyèreost

  • 3 dl crème fraiche (fullfet, 32%)

  • 1 citron

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • Salt

Gör så här

Pickla schalottenlök

  1. Skiva löken tunt. Lägg i en skål, gärna av glas. Koka upp socker, ättika & vatten. Häll lagen över löken och låt stå för att svalna.

Gruyérekräm

  1. Finriven gruyère osten. Smält créme fraiche och gruyère i en kastrull. Men spara lite gruyère till topping!!! Koka upp och låt småkoka någon minut. Smaksätt med finhackad vitlök, saften från ½ citron & salt. Ställ kallt för att bli tjock och fin. Frysen toppen

Råbiff

  1. Hacka köttet fint fint fint i små små bitar. Finhacka halva burken kapris. Blanda sedan ihop det med dijonsenap, saften från andra halvan av citronen, ett par msk av gruyèrekrämen & olivolja. Smaka av med salt & svartpeppar.
  2. Fritera först kaprisen- lägg på hushållspapper vid sidan om. Fritera sedan pommes och salta dem.
  3. Lägg upp råbiffen på tallriken. Toppa med picklad schalottenlök, chips, gruyère, friterad kapris & örter. Servera med pommes och gruyèrekrämen. KLART!

Fler recept med innanlår, fransyska, oxfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!