Råbiff med gruyérekräm och kapris
60 min
4 stora / 8 små
Ingredienser
Råbiff
-
800 g innanlår
-
1 burk små kapris (100 g)
-
1 msk dijonsenap
-
2 msk olivolja
-
Salt och svartpeppar
-
Goa chips
-
Fryspommes
-
Olja att fritera
-
Eventuellt timjan och gräslök att toppa med
Picklad schalottenlök
-
2 schalottenlökar
-
1 dl socker
-
½ dl ättika
-
1 dl vatten
Gruyèrekräm
-
170 g Gruyèreost
-
3 dl crème fraiche (fullfet, 32%)
-
1 citron
-
1 vitlöksklyfta, finhackad
-
Salt
Gör så här
Pickla schalottenlök
- Skiva löken tunt. Lägg i en skål, gärna av glas. Koka upp socker, ättika & vatten. Häll lagen över löken och låt stå för att svalna.
Gruyérekräm
- Finriven gruyère osten. Smält créme fraiche och gruyère i en kastrull. Men spara lite gruyère till topping!!! Koka upp och låt småkoka någon minut. Smaksätt med finhackad vitlök, saften från ½ citron & salt. Ställ kallt för att bli tjock och fin. Frysen toppen
Råbiff
- Hacka köttet fint fint fint i små små bitar. Finhacka halva burken kapris. Blanda sedan ihop det med dijonsenap, saften från andra halvan av citronen, ett par msk av gruyèrekrämen & olivolja. Smaka av med salt & svartpeppar.
- Fritera först kaprisen- lägg på hushållspapper vid sidan om. Fritera sedan pommes och salta dem.
- Lägg upp råbiffen på tallriken. Toppa med picklad schalottenlök, chips, gruyère, friterad kapris & örter. Servera med pommes och gruyèrekrämen. KLART!


