Biffstroganoff med jasminris och saltgurka

30 min
4 port

Biffstroganoff 

  • 600 g innanlår
  • 1 rödlök
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpure 
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 msk smör
  • Salt och svartpeppar

Tillbehör

  • 2 dl jasminris
  • 4 inlagda gurkor
  • 1 kruka persilja

Gör så här

    1. Skiva innanlåret i tunna strimlor, stek lite i taget i en het panna, lägg det stekta åt sidan på en tallrik.
    2. Skiva lök och vitlök tillsätt i pannan tillsammans med allt kött, smält tillsammans ca 2 minuter med en klick smör. 

    3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
    4. Tillsätt sedan creme fraiche, tomatpure, senap, fond, lite vatten och senap, låt koka ihop. 

    5. Låt sjuda tills dess att riset är klart, smaka av grytan med salt och peppar.  

Fler recept med innanlår

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!