
Rostas
Rostas är smakrik och den möraste detaljen från rostbiffen på nötdjuret, perfekt som söndagsstek eller uppskivad och stekt i smör.
Om vår rostas
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Var sitter detaljen?
Rostas heter styckdetaljen som kommer från den mindre inre muskeldelen av rostbiffen.

Så tillagar du rostas
Innertemperatur
Tillagningstips
Rostas i ugn
Låt rostasen bli rumstempererad och salta i god tid för en tydlig, jämn smak. Torka av ytan och bryn runt om i en het panna. Tillaga sedan i ugn på 125 grader eller lägre tills du når en innertemperatur runt 58–60 grader. Låt vila i 10–15 minuter innan du skär upp köttet i tunna skivor.
Grilla rostas
Se till att köttet är rumstempererat innan tillagning. Salta i god tid och torka av ytan före grillning. Skär köttet i tjocka skivor och putsa bort eventuella hinnor. Grilla först på direkt värme för fin yta och låt sedan gå klart på indirekt värme under lock tills önskad innertemperatur uppnåtts. Låt rostasen vila i 10–15 minuter så att köttsaften hinner fördela sig jämnt i köttet.
Steka rostas
Ta fram köttet i god tid så att det blir rumstempererat och salta för jämn smak. Torka av ytan, hetta upp en panna och stek ett par minuter per sida i smör och olja. Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det i skivor.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.