Ryggbiff skivad
Skivad ryggbiff med fettkappa kvar för extra smak och saftighet.
Om vår skivade ryggbiff
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Var sitter detaljen?
Ryggbiffen är en ryggmuskel som sitter mellan entrecoten och rostbiffen på utsidan av nötdjurets ryggrad. När ryggbiff skivas med ben och filé benämns den som T-benstek.

Så tillagar du skivad ryggbiff
Ryggbiff i skivor går snabbt att tillaga och passar lika bra på grillen som i stekpannan. Låt köttet bli rumstempererat, torka av ytan och salta i god tid innan. Stek eller grilla på hög värme någon minut per sida tills du får en fin yta, sänk sedan värmen något. Ös med smör mot slutet och låt köttet vila ett par minuter före servering. Servera gärna med rostad potatis, en örtig sås och en fräsch sallad.
Innertemperatur
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


