Ryggbiff skivad

Skivor av mör ryggbiff med fin fettkappa, redo för grillen eller stekpannan. Fyllig köttsmak och en saftig kappa som smälter i pannan.

Skivad ryggbiff med fettkappa kvar för extra smak och saftighet.

Om vår skivade ryggbiff

Ryggbiff i skivor är en riktig favorit bland köttälskare: mör, smakrik och snabb att tillaga. Låt fettkappan smälta långsamt vid tillagning så får du ett saftigt kött med fyllig smak. Den djupa köttsmaken gör ryggbiffen till en självklarhet på grillen, men den blir minst lika god i stekpannan. Köttet kommer från ekologiska och KRAV-märkta kor som betat gräs och örter, det ger smak på riktigt.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.

Var sitter detaljen?

Ryggbiffen är en ryggmuskel som sitter mellan entrecoten och rostbiffen på utsidan av nötdjurets ryggrad. När ryggbiff skivas med ben och filé benämns den som T-benstek.

styckschema nöt

Så tillagar du skivad ryggbiff

Ryggbiff i skivor går snabbt att tillaga och passar lika bra på grillen som i stekpannan. Låt köttet bli rumstempererat, torka av ytan och salta i god tid innan. Stek eller grilla på hög värme någon minut per sida tills du får en fin yta, sänk sedan värmen något. Ös med smör mot slutet och låt köttet vila ett par minuter före servering. Servera gärna med rostad potatis, en örtig sås och en fräsch sallad.

Innertemperatur

55°C Blodig
60°C Medium
65°C Välstekt

Recept med nötkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.