Surdegspasta

Surdegspasta i fusilli-form från det prisbelönta bageriet Lokal. Närproducerat och ekologiskt mathantverk från Närke!
Surdegen ger pastan en djupare smak och fastare konsistens.

Innehållsförteckning

Vetemjöl, ägg, surdeg, salt.

Näringsvärde per 100 g

Energi (kj) 672, Energi (kcal) 161, Fett (g) 1,95, Summa mättade fettsyror (g) 1,12, Kolhydrater (g) 29,90, Sockerarter (g) 0,7, Protein (g) 5,83, Salt (g) 1,38.

Om vår surdegspasta

Fusilliformad surdegspasta från bageriet Lokal i Närke. Hantverksmässigt tillverkad på ekologiskt vetemjöl, ägg och surdeg. Surdeg ger pastan en fyllig smak och ett tuggmotstånd som lyfter din pastarätt. Den skruvlikande formen fångar upp pastasåsen, vilket gör den perfekt till allt från smörslungad vardagspasta med parmesan till krämig svampsås eller viltfärsbolognese.

100 % ekologiskt och KRAV-märkt mathantverk från Sverige.

Så tillagar du surdegspasta

Koka pastan i rikligt med saltat vatten i cirka 7–9 minuter tills den är al dente. Pastan passar lika bra till gräddiga såser som till tomatbaserade rätter. Prova i en svamppasta med vitlök och persilja, en mustig bolognese eller en kall pastasallad med skinka, tomat och mozzarellaost.

pastagratäng Pastagratäng med korv är perfekt vardagsmat, enkel att laga, uppskattad av hela familjen och lika god dagen efter.

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.