Tjocka revbensspjäll
Tjocka revben från KRAV-märkt fläskkött med mycket kött och smakrikt fett. En klassiker på julbordet men lika goda året om i ugnen eller på grillen.
Om våra tjocka revbensspjäll
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt fläskkött.
Var sitter detaljen?
Revbensspjäll styckas ut från grisens bröstkorg. De tjocka revbensspjällen kommer från de främre revbenen där köttet är kraftigare och mer marmorerat, medan de bakre revbenen ger de något tunnare spjällen med mindre kött.
Så tillagar du tjocka revbensspjäll
Innertemperatur
Tillagningstips
Revbensspjäll i ugn
Förkoka revbensspjällen för att få dem riktigt möra. Marinera eller pensla på glaze några timmar innan tillagning, gärna över natten för mer smak. Se till att köttet är rumstempererat innan du sätter in det i ugnen. Tillaga på 175 grader eller lägre i cirka 1,5 timme med bensidan uppåt och vänd efter halva tiden. Låt spjällen vila i 10–15 minuter innan du skär mellan benen.
Grilla revbensspjäll
Förkoka revbenen för att få dem riktigt möra. Marinera eller pensla på glaze några timmar innan grillning, gärna över natten för mer smak. Se till att köttet är rumstempererat. Grilla sedan spjällen på direkt värme i cirka 5 minuter och pensla på lite extra glaze under tiden. Låt köttet vila i 10–15 minuter innan servering så blir revbensspjällen saftiga och smakrika.
Förkoka revbensspjäll
Putsa revbenen och lägg dem i en kastrull med vatten som täcker köttet. Koka upp och skumma av med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen sjuda på låg värme i cirka 1,5 timme. Ta upp spjällen när innertemperaturen är runt 70 grader eller när köttet släpper från benen. Buljongen som blir kvar kan du använda som bas till soppor eller grytor.
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


