Alla hjärtans dag-lådan tillval

Ca 2.1 kg

I Alla hjärtans dag-lådan delar mör ekologisk oxfilé plats med utsökt goda mathantverk. Vår godaste mat för en mysig middag!

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 295:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Alla hjärtans dag-lådan tillval

1 x 1 kg

Oxfilén är vår möraste nötdetalj och enkel att tillaga. Med sin milda smak och fina konsistens är den alltid en favorit bland middagsgästerna.

1 x 100 g

Lufttorkad och kallrökt viltstek på älg, hjort, ren eller björn beroende på tillgång och säsong. Genuina mathantverk med en tydlig vilt- och röksmak som passar perfekt på charkbrickan.

1 x 350 g

Smakrik regnbågsfilé från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar och socker. 

1 x 150 g

Salami på älgkött från de jämtländska skogarna. Traditionellt lufttorkad och rökt av Margona uppe på Fågelberget. Smaksatt med vitlök, svartpeppar, paprika och fläsk från våra ekogårdar.

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg.

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt.
*KRAV

 

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till en god ost.

Innehållsförteckning: hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV-pektin från citronskal).

1 x 110 g

Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.

Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Gott ekologiskt kött och utsökta mathantverk
Smakrik chark och prisbelönt fjällfisk som tilltugg och förrätt. Mör gräsbetad oxfilé till huvudrätt. Ost, hemkokt marmelad och finknäcke till avecen. Allt från svenska mathantverkare och ekogårdar.

Alla hjärtans dag-lådan innehåller

  • Oxfile, ca 1000 g  
  • Lufttorkad viltstek, ca 100 g  
  • Kallrökt regnbågsfilé, ca 350 g
  • Älgsalami, ca 150 g
  • Finknäcke, ca 120 g 
  • Brieost, ca 180 g
  • Hemkokt krusbärsmarmelad, ca 110 g 

Mer information

Mer information
Badge Utsökt goda delikatesser

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng