Tärnat bacon

Tärnat bacon av alspånsrökt fläsksida från svenska ekogårdar. Smakrikt, färdigt att använda i allt ifrån grytor till carbonara.
Rökt med alspån enligt gammal svensk tradition.

Innehållsförteckning

Sidfläsk Eko som saltas i lake. best.av vatten, salt, Antioxidationsmedel:citrat, askorbat, socker EKO, konserveringsmedel: nitrit, Svensk råvara. Gjord på 100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.

Näringsvärde per 100 g

Energi 197KJ/469,5Kcal Fett 44,44g -varav mättat fett 19,85g Kolhydrat 0,18g -varav sockerarter <0,18g Protein 13,53g Salt 2,15g.

Om vårt tärnade bacon

Tärnat bacon görs av fläsksida som rimmats och alspånsrökts på traditionellt vis; det ska både kallrökas och varmrökas. Därefter skärs det i lagom stora bitar redo att stekas. Enklare blir det inte! Det här är ett bacon med rik smak och fin sälta, tillverkat av ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från svenska gårdar. Passar perfekt i allt från carbonara till pytt i panna, eller som smakförstärkare i grytor, soppor och sallader.

Så tillagar du tärnad bacon

Stek baconet i en kall torr panna på medelvärme och låt det få en gyllenbrun, krispig yta utan att du rör för mycket. För extra djup smak – spara baconfettet och använd det som stekfett till grönsaker, potatis eller kött. Tärnat bacon är perfekt i pastarätter, soppor, omeletter eller som knaprigt topping i sallader. Vill du ha det extra jämnt krispigt kan du tillaga det i ugn: 200 °C i cirka 10–15 minuter på bakplåtspapper.

Recept med fläskkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.