Lyxig korv med bröd
30 min
4 port
Ingredienser
- Goda korvar, tex ramslökskorv från Gårdssällskapet
- Gott korvbröd
- Rostad lök
- ev färska örter att toppa med (dill & timjan)
Parmesanpotatispuré:
- 800 g Potatis, mjölig
- 25 g Smör
- 3 dl Vispgrädde
- ½ dl Parmesan
- Salt & Vitpeppar
Snabbinlagd gurka:
- 1 gurka
- ½ dl Ättika
- 1 dl Socker
- 1,5 dl Vatten
Tryffelaioli:
- 2 dl Majonnäs
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk Tryffelolja
- Salt
Gör så här
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skär gurkan i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll lagen över gurkan och ställ åt sidan.
- Blanda alla ingredienser till tryffelaioli. Smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret tillsammans med grädden i en kastrull.
- Häll av vattnet från potatisen och häll i smör- & gräddblandningen successivt under vispning med elvisp, till ett puré.
- Riv sedan ner parmesan och blanda till all ost har smällt. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla korvbröden med olivolja. Sätt in i ugnen på ugnsgallret och rosta bröden, ca 5 minuter. Håll lite koll. Sekt korven i olja på medelvärme.
- I med korven i korvbröden, på med tryffelaioli, gurka, rostad lök.
- Servera med purén och toppa med parmesan och örter. KLART!!


