Lyxig korv med bröd

30 min
4 port

Ingredienser

  • Goda korvar, tex ramslökskorv från Gårdssällskapet
  • Gott korvbröd 
  • Rostad lök
  • ev färska örter att toppa med (dill & timjan)

 

Parmesanpotatispuré:

  • 800 g Potatis, mjölig
  • 25 g Smör 
  • 3 dl Vispgrädde 
  • ½ dl Parmesan 
  • Salt & Vitpeppar 

 

Snabbinlagd gurka:

  • 1 gurka 
  • ½ dl Ättika 
  • 1 dl Socker 
  • 1,5 dl Vatten 

 

Tryffelaioli:

  • 2 dl Majonnäs 
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk Tryffelolja 
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skär gurkan i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll lagen över gurkan och ställ åt sidan.
  3. Blanda alla ingredienser till tryffelaioli. Smaka av med salt.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Smält smöret tillsammans med grädden i en kastrull.
  6. Häll av vattnet från potatisen och häll i smör- & gräddblandningen successivt under vispning med elvisp, till ett puré.
  7. Riv sedan ner parmesan och blanda till all ost har smällt. Smaka av med salt och peppar.
  8. Pensla korvbröden med olivolja. Sätt in i ugnen på ugnsgallret och rosta bröden, ca 5 minuter. Håll lite koll. Sekt korven i olja på medelvärme.
  9. I med korven i korvbröden, på med tryffelaioli, gurka, rostad lök.
  10. Servera med purén och toppa med parmesan och örter. KLART!!

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!