45 minuter
4 port

Korv med grönsaker

  • 400 g hjortchorizo
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 purjolök
  • Rapsolja

Bröd

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 ägg

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 msk citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • Rapsolja

Hjortchorizo med ugnsgrönsaker och stekpannebröd

Det här receptet passar att laga med:
Hjortchorizo

Gör så här:

  1. Värm upp ugnen till 225 grader över och undervärme (eller 200 grader varmluft). Dela paprika, zucchini och purjolök i stora bitar. Lägg dessa i en ugnssäker form. Ringla rapsolja över och blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar innan du toppar med korvarna. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. 
  2. Blanda yoghurt med pressad citron och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Knäck i ett ägg och blanda med yoghurten. Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt rikligt med rapsolja i stekpannan och på händerna. Dela degen i 6-8 delar med oljade händer. Stek som platta bröd i stekpannan ca 3 minuter per sida. 
  4. Servera korvpannan med de nystekta bröden och yoghurtsåsen.

Fler recept

  • Gräddig falukorvsgratäng med ris
    4 port
    Falukorv
  • Merguez med krämig risoni
    4 port
    Merguez
  • Skinkstek med gräddig kantarellsås och pressad potatis
    4 port
    Skinkstek
  • Hjortchorizo med ugnsgrönsaker och stekpannebröd
    4 port
    Hjortchorizo

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA