Snabb plåt med kryddig korv och grönsaker

45 minuter
4 port

Ingredienser


Korv med grönsaker

  • 400 g hjortchorizo eller ramslökskorv

  • 2 paprikor

  • 1 zucchini

  • 1 purjolök

  • Rapsolja

 

Bröd

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 4 dl matlagningsyoghurt

  • 1 ägg

 

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt

  • 1 msk citronjuice

  • 1 vitlöksklyfta

  • Salt och peppar

  • Rapsolja

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Dela paprika, zucchini och purjolök i stora bitar. Lägg dessa i en ugnssäker form. Ringla rapsolja över och blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar innan du toppar med korvarna. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. 
  3. Blanda yoghurt med pressad citron och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Knäck i ett ägg och blanda med yoghurten. Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt rikligt med rapsolja i stekpannan och på händerna. Dela degen i 6-8 delar med oljade händer. Stek som platta bröd i stekpannan ca 3 minuter per sida. 
  5. Servera korvpannan med de nystekta bröden och yoghurtsåsen.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!