45 minuter
4 port

Korv med grönsaker

  • 400 g hjortchorizo elelr ramslökskorv
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 purjolök
  • Rapsolja

Bröd

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 ägg

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 msk citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • Rapsolja

Snabb plåt med kryddig korv och grönsaker

Det här receptet passar att laga med:
Hjortchorizo, ramslökskorv

Gör så här:

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Dela paprika, zucchini och purjolök i stora bitar. Lägg dessa i en ugnssäker form. Ringla rapsolja över och blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar innan du toppar med korvarna. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. 
  3. Blanda yoghurt med pressad citron och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Knäck i ett ägg och blanda med yoghurten. Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt rikligt med rapsolja i stekpannan och på händerna. Dela degen i 6-8 delar med oljade händer. Stek som platta bröd i stekpannan ca 3 minuter per sida. 
  5. Servera korvpannan med de nystekta bröden och yoghurtsåsen.

Fler recept

  • Grilldade kotletter med pestopotatis och tzatziki
    4–6 port
    Premiumkotletter
  • Grillad njurtapp med bakpotatis
    4–6 port
    Njurtapp
  • Flat iron med potatisknyten och majssallad
    4 port
    Flat iron
  • Grillad flankstek med tortillabröd
    4–6 port
    Flankstek

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA