Charklådan

Ca 1.5 kg

Obs! Slutsåld. Vi har inget datum för när vi har Charklådan i sortimentet igen.

All vår godaste chark och ost i en och samma låda. Prisbelönt brie tar plats bredvid smakrika chili- och vitlöksölkorvar, lufttorkad fänkålssalami, hemkokt marmelad och andra läckerheter. Allt du behöver till vintermyset!

855:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Charklådan

1 x 100 g

Hantverksmässigt tillverkad salami, rökt och lufttorkad av Margona på Fågelbergets chark i Gäddede, Jämtland. Margona kryddar salamin med lite rödvin och mycket fänkål. Fänkålssalamin passar utmärkt till charkbrickan, skuren i tunna skivor, eller på en riktigt lyxig smörgås!

Innehållsförteckning: Griskött (100% ekologiskt och KRAV-märkt från Sverige), salt, svartpeppar, fänkålsfrö, vitpeppar, vitlök, rödvin, socker.

1 x 100 g

Fläskkarré som lufttorkas hos Margona uppe på Fågelberget. Perfekt att skiva tunt för snacks eller att toppa en sallad med.

1 x 100 g

En vildmarksdelikatess med djup älgsmak. Margona på Fågelberget torrsaltar och kryddar varsamt älgsteken innan den kallröks under flera timmar för att sedan lufttorkas. Perfekt att skiva tunt till charkbrickan.

Innehållsförteckning: Älgkött, salt, vitpeppar.

1 x 200 g

En smakrik ölkorv med hög kötthalt och en utsökt ton av vitlök. Använd som tilltugg eller smaksättare i en mustig gryta.

Innehållsförteckning: Griskött, koksalt, vitlökspulver, paprikapulver, vitpeppar, stabiliseringsämne (E451), cayennepeppar, ingefära, antioxidiationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250)

Näringsvärde per 100 g: energi (1350kJ/320kcal), fett 23g (varav mättat fett 10 g), kolhydrat 1,2 g (varav sockerart 0,0 g), protein 19g, salt 2,8 g.

Till 100 g korv har 119 g kött använts.

1 x 200 g

En smakrik ölkorv med hög kötthalt för dig som gillar hetta. Använd som tilltugg eller smaksättare i en mustig gryta.

Innehållsförteckning: Griskött, koksalt, cayennepeppar, paprikapulver, vitpeppar, stabiliseringsämne (E451), ingefära, antioxidiationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250)

Näringsvärde per 100 g: energi (1350kJ/320kcal), fett 23g (varav mättat fett 10 g), kolhydrat 0,6 g (varav sockerart 0,0 g), protein 19g, salt 2,8 g.

Till 100 g korv har 119 g kött använts.

 

 

 

1 x 210 g

En svensk blåmögelost av den snällare sorten. Hantverksmässigt tillverkad, lagrad och förpackad hos lilla Skärvångens Bymejeri i Jämtland. Blåmögel inuti och brie-liknande vitmögel på ytan. Servera rumstempererad för mest smak.

Innehållsförteckning: Pastöriserad komjölk, syrakultur, löpe, blå/vitmögel, salt.

1 x 180 g

Brie på jämtländska. En svensk vitmögelost från lilla Skärvångens Bymejeri. Mer karaktär än butikens milda brie, snällare än den opastöriserade. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! God på ostbrickan, gärna med lite marmelad till.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *koMJÖLK, syrakultur, löpe, salt,vitmögelkultur, *KRAV-ekologisk mjölkråvara

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%.

1 x 200 g

En smakrik kittost gjord på KRAV-märkt komjölk från Lögdbergs gård i Krokom. Lagrad i ca två månader och tillverkad av Skärvångens bymejeri.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *komjölk, syrakultur, löpe, salt. *=Krav-ekologisk. Gjord på 100% ekologisk mjölk från Sverige.

Näringsvärde per 100 g: kcal 410, kj 1682, fett 45%, varav mättat 31%, protein 17 %, kolhydrat 2,5 % varav sockerarter 2,5 %, salt 1,8 %.

1 x 110 g

Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.

Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

1 x 120 g

Ett tunt ekologiskt surdegsknäcke med fin rågsmak. Passar fint till ostbrickan, maten eller med smör och ost. Bakat för hand på kulturspannmål i det ekologiska surdegsbageriet Lokal Eko i Kumla. Knäcket är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

En hälsning från Lokal Eko

"Knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Vi blandar degen och låter den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlar vi så tunt det går och bakar i ugnen till sin mörkbruna färg. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du kommer känna det på smaken.

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl, salt, backtimjan. *KRAV

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Vår godaste chark och ost
Tillsammans med våra kära, prisbelönta mathantverkare har vi tagit fram denna låda som innehåller våra allra godaste chark och ostar. Bakom lådan ligger otaliga timmar passion, förädling och kärlek för hantverket. Det märks såväl på smak som kvalitén på mathantverken i lådan! 

Skärvångens Bymejeri – prisbelönta ostar
I Krokoms kommun ystar gänget på Skärvångens Bymejeri ostar så det står härliga till. Och de ystar inte bara ostar för ystandets skull, utan gör det med den äran. Deras medaljsmyckning talar för sig själv. Här ryms bland annat två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den, och de andra ostarna, med fördel bli rumstempererade innan du äter dem för att aromerna ska blomma ut ordentligt.

Margona – utsökt chark
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona och lufttorkar och kallröker en mängd olika typer av kött. För henne är det viktigt att du känner smaken av det kött det är, i detta fall fläsk eller hjort. Kryddningen måste vara perfekt balanserad och inte ta över. Och hon lyckas verkligen – fläskkarrén, fänkålssalamin och älgsteken är otroligt goda!

Berit – hemkokt marmelad
Hemma hos berit på Rönngården, i Jämtland, puttrar ständigt något kok med marmelad, sylt eller chutney. Alla de bär eller örter som ryms i kastrullerna är plockade på den egna gården eller i skogen. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan; från att plocka bären till att sätta på ettiketter på burkarna. Krusbärsmarmeladen gifter sig verkligen med ostarna!

Ölkorv och surdegsknäcke
Vi är väldigt glada att numera kunna erbjuda ölkorv och var passar ölkorvar bättre än i en charklåda?! Korvarna har givetvis hög kötthalt och rejält med smak, den ena med tydlig kryddning av chili, den andra med vitlök... mums! Som om det inte vore nog får du även ekologiskt surdegsknäcke från Lokal i Kumla. Likt Skärvångens ostar är Lokals surdegsbröd flerfaldigt prisbelönt i SM i mathantverk.

Begränsat antal
Charklådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng