
Grytbitar
Färdiga grytbitar av nöt från ytterlår. Ekologiskt, KRAV-märkt och perfekt för mustiga långkok.
Om våra grytbitar
Färdigtärnade grytbitar av ytterlår gör matlagningen både snabbare och smidigare. Ytterlår från nötkreatur är magert och bindvävsrikt vilket gör köttet otroligt mört när det får koka långsamt och länge i ett smakrikt långkok. Köttet kommer från svenska, ekologiska och KRAV-märkta gårdar där djuren får beta och leva så naturligt som möjligt.
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Var sitter detaljen?
Grytbitar skärs oftast från ytterlår eller annat bakdelskött som ger rätt karaktär vid långkok. Ytterlåret är en lång muskel som sitter på utsidan av nötdjurets bakben, från länd till knäben, och den yttersta spetsen kallas för rumpstek.

Så tillagar du grytbitar
Innertemperatur
Tillagningstips
Gryta på grytbitar
För ett riktigt lyckat långkok är det bra att börja med att låta köttet nå rumstemperatur innan du startar. Använd en kastrull där köttet ligger trångt – då bevaras smakerna bättre. Lägg grytbitarna i rikligt med kokande vatten för att temperaturen inte ska sjunka och för att snabbt minska proteinsläppet. Låt sedan grytan sjuda långsamt i minst en och en halv timme. Tillsätt kryddorna mot slutet av tillagningen för att bevara deras arom och doft.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.