Birria tacos med högrev

4 h
4 port

Ingredienser

1 kg Högrev 

2 torkad Chipotlechili (eller 2 tsk chili chipotle krydda)

2 torkad Anchochili (eller 2 msk chili ancho style krydda)

1 Gul Lök

2 Spetspaprika

1 hel Vitlök

½ tsk Nejlika

1 tsk Oregano

1 tsk Paprikapulver

2 tsk Spiskummin

3 dl Vatten

400 g Krossade Tomater

3 msk Chipotle Paste

½ dl Rödvinsvinäger

1 dl kondenserad Oxfond

3 msk Tomatpuré

3 Lagerblad

3 Kanelstänger

Salt & Svartpeppar

1 msk Socker

8 små Tortillabröd

Riven Mozzarella

 

Chipotle majo:

3 dl Majonnäs

1 ½ msk Chipotle paste

1 Vitlöksklyfta

Salt

 

Tillbehör:

Picklad Rödlök

Parmesanost

Avokado

Lime

 

 

 

Gör så här

  1. Om du använder torkade chili: Koka upp vatten. Ta av från värmen och blötlägg chilin 10 minuter.
  2. Hacka lök & spetspaprika. Fräs i en kastrull med olja till mjukt.
  3. Skär bort skaftet på de blötlagda chilin, dela och skrapa ur kärnorna. Tillsätt i kastrullen (alt. chilikryddorna) med lök & paprikan. Tillsätt alla vitlöksklyftor från vitlöken och de torra kryddorna -fräs någon minut.
  4. Häll i vatten, krossade tomater, chipotle paste, oxfond & rödvinsvinäger i kastrullen. Mixa allt till en slät tjock sås. Låt stå.
  5. Dela högreven i bitar, ca 5x5 cm. Bryn köttet på hög värme i olja till fin stekyta i en gryta.
  6. Häll i tomatpuré och stek någon minut till. Häll sedan i den mixade såsen. Tillsätt lagerblad & kanelstänger. Låt koka upp och sedan småkoka på SVAG värme 3-4 timmar under lock.
  7. Blanda alla ingredienser till chipotle majo.
  8. Efter 3-4 timmar. Ta ut köttet ur grytan. Dra isär köttet med gaffel. Sila vätskan köttet har kokat i.
  9. Koka upp det avsilade spadet. Smaka av med salt, peppar & socker. Värm en stekpanna med olja. Doppa tortillabrödet i spat, lägg i stekpannan. Fyll halva delen med kött & mozzarella. Vik ihop på mitten och stek tills osten har smällt. Upprepa med alla bröden.
  10. Servera med tillbehören & varma spat att doppa i. KLART!! 

Fler recept med högrev

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!