
ca 2 h
ca 6-8 port
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 1 msk smör
- 2 msk mjöl
- 1 flaska rött vin (0,75 l)
- 3 dl oxfond (färdig, inte koncentrerad)
- 1 msk socker
- 3 kvistar timjan
- 2 msk tomatpure
- 2 morötter
- 3 klyftor vitlök
- 200 g tärnat bacon
- 250 g steklök
- 250 g champinjoner
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk soja
- Salt
- Svartpeppar
- 0,5 kruka färsk persilja
Potatismos
- 1,5 kg potatis
- 100 g smör
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
Boeuf Bourguignon
Det här receptet passar att laga med:
Högrev, Grytbitar, Fransyska
Gör så här:
- Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber, krydda med salt och peppar. Skiva upp bacon.
- Stek bacon i en tjockbottnad gryta tills de når en gyllenbrun färg ta upp och lägg åt sidan. Stek därefter köttet i omgångar så du får en fin stekyta på varje bit.
- Rör ihop bacon och kött med mjöl, tomatpuré, salt, peppar, socker och timjan i en kastrull. Häll därefter på vin och fond. Sätt på locket och låt koka i ca 1 timme.
- Skiva vitlök,skala steklök, dela champinjonerna, skiva morötterna i 1 cm stora skivor och hacka persiljan.
- Stek grönsakerna och persiljan i en stekpanna med en klick smör, när den fått fin färg, lägg ner allt i grytan.
- Låt koka ca 30 minuter och smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt lite socker.
- Koka potatisen ca 30 minuter i saltat vatten.
- Smält smör tillsammans med grädde och kryddor i en kastrull.
- Skala potatisen och mosa ihop med gräddblandningen smaka upp med salt och vitpeppar.
Fler recept med Högrev, Grytbitar, Fransyska

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA