ca 2 h
ca 6-8 port

Boeuf Bourguignon

  • 2 msk olja 
  • 1 kg högrev 
  • 1 msk smör 
  • 3 klyftor vitlök 
  • 1 gul lök 
  • 2 morötter 
  • 3 msk mjöl 
  • 1 flaska rött vin (0,75 l) 
  • 3 dl köttbuljong 
  • 1 msk socker 
  • 1/2 kruka persilja 
  • 1 lagerblad 
  • 3 kvistar timjan 
  • salt och peppar 
  • 200g tärnat bacon 
  • 250 g steklök 
  • 250 g champinjoner

Tilbehör

  • 1,5 kg potatis

Boeuf Bourguignon

Det här receptet passar att laga med:
Högrev, Grytbitar, Fransyska

Gör så här:

  1. Skär köttet i bitar och bryn i omgångar i en gryta med lite olja, salt och peppar. Lägg sedan köttet åt sidan. 
  2. Skala och hacka vitlök och lök. Skala morot och skiva i 1 cm skivor. Stek grönsakerna i grytan med lite smör. Strö över mjöl och blanda det med grönsakerna. 
  3. Häll på vin, buljong och socker. Lägg tillbaka köttet och låt allt koka upp.
  4. Knyt ihop några kvistar persilja, lagerblad och timjan till en liten bukett och lägg i grytan. Låt sedan grytan sjuda tills köttet blivit mört, ca 1-2h. 
  5. Smaka av grytan med salt och peppar. 
  6. Under tiden grytan puttrar stek baconet så det blir knaprigt. Lägg det sedan på en tallrik med lite hushållspapper på så fettet kan rinna av. 
  7. Skär champinjonerna i kvartar och stek dem i samma panna med fettet från baconet. Lägg svampen åt sidan. 
  8. Skala steklökarna och stek dom i lite smör, när dom fått lite färg runtom häll över lite vatten och låt dom koka så de blir lite mjuka. 
  9. När grytan puttrat klart kan du blanda ner bacon, champinjoner och lök. Kom ihåg att fiska upp kryydkvisten.
  10. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  11. Servera grytan med kokt potatis och lite hackad persilja på toppen.

Fler recept med Högrev, Grytbitar, Fransyska

  • Högrevschili med kakao
    ca 6 port
    Högrev| Fransyska

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA