ca 2 h
ca 6-8 port

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1 msk smör 
  • 2 msk mjöl 
  • 1 flaska rött vin (75 cl) 
  • 3 dl oxfond (färdig, inte koncentrerad)
  • 1 msk socker 
  • 3 kvistar timjan 
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 morötter
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 g tärnat bacon 
  • 250 g steklök 
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk soja 
  • Salt
  • Svartpeppar 
  • 0,5 kruka färsk persilja

Potatismos

  • 1,5 kg potatis
  • 100 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Emils Boeuf Bourguignon

Det här receptet passar att laga med:
Högrev, Grytbitar, Fransyska

Gör så här:

  1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber, krydda med salt och peppar. Skiva upp bacon.  
  2. Stek bacon i en tjockbottnad gryta och lägg åt sidan. Stek därefter köttet i omgångar i samma gryta. 
  3. Rör ihop bacon och kött med mjöl, tomatpuré, salt, peppar, socker och timjan i en kastrull. Häll på vin och fond. Koka under lock i ca 1 timme. 
  4. Skiva vitlök, skala steklök, dela champinjonerna, skiva morötterna i 1 cm stora skivor och hacka persiljan.
  5. Stek grönsakerna och persiljan i en stekpanna med en klick smör, när den fått fin färg, lägg ner allt i grytan. 
  6. Låt koka ca 30 minuter och smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt lite socker. 
  7. Skala och koka potatisen ca 30 minuter i saltat vatten. 
  8. Smält smör tillsammans med grädde och kryddor i en kastrull.  
  9. Mosa potatisen med gräddblandningen. Smaka upp med salt och vitpeppar.  

Fler recept med Högrev, Grytbitar, Fransyska

  • Vitlök- och örtspäckad fransyska med gräddsås
    6 port
    Fransyska
  • Kalops med kokt potatis och rödbetor
    6 port
    Grytbitar| högrev
  • Pulled beef med mangosalsa och guacamole
    6 port
    Högrev
  • Högrevschili med svarta bönor och chipotle
    6-8 port
    Högrev

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA