ca 2 h
ca 6-8 port

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1 msk smör 
  • 2 msk mjöl 
  • 1 flaska rött vin (0,75 l) 
  • 3 dl oxfond
  • 1 msk socker 
  • 3 kvistar timjan 
  • 2 msk tomatpure
  • 2 morötter
  • 3 klyftor vitlök
  • 200g tärnat bacon 
  • 250 g steklök 
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk soja 
  • Salt
  • Svartpeppar 

Potatismos

  • 1,5 kg potatis
  • 100 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar

Boeuf Bourguignon

Det här receptet passar att laga med:
Högrev, Grytbitar, Fransyska

Gör så här:

  1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber, krydda med salt och peppar. Skiva upp bacon.  
  2. Stek bacon i en tjockbottnad gryta tills de når en gyllenbrun färg ta upp och lägg åt sidan. Stek därefter köttet i omgångar så du får en fin stekyta på varje bit.  
  3. Rör ihop bacon och kött med mjöl, tomatpuré, salt, peppar, socker och timjan i en kastrull. Häll därefter på vin och fond. Sätt på locket och låt koka i ca 1 timme. 
  4. Skiva vitlök,skala steklök, dela champinjonerna, skiva morötterna i 1 cm stora skivor och hacka persiljan.
  5. Stek grönsakerna och persiljan i en stekpanna med en klick smör, när den fått fin färg, lägg ner allt i grytan. 
  6. Låt koka ca 30 minuter och smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt lite socker. 
  7. Koka potatisen ca 30 minuter i saltat vatten. 
  8. Smält smör tillsammans med grädde och kryddor i en kastrull.  
  9. Skala potatisen och mosa ihop med gräddblandningen smaka upp med salt och vitpeppar.  

Fler recept med Högrev, Grytbitar, Fransyska

  • Pulled beef med mangosalsa och guacamole
    6 port
    Högrev
  • Högrevschili med svarta bönor och chipotle
    6-8 port
    Högrev
  • Grillad högrev med salsa criolla
    6 port
    Högrev
  • Högrev sous vide med chimichurri
    4 port
    Högrev

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA