2 h
6 port

Lasagne

  • 800 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 6 st champinjoner
  • 200 g bacon
  • 5 msk tomatpure
  • 250 g krossade tomater
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl rött vin 
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl västerbottenost
  • 1 msk ströbröd
  • Lasagneplattor

Bechamelsås

  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 150 g smör 
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl västerbottenost 
  • Salt och svartpeppar

Lasagne

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, champinjoner och morötter, lägg åt sidan.

    2. Stek bacon på medelhög värme tills den når en gyllenbrun färg. Tillsätt då lök, vitlök, champinjoner, morötter och tomatpure, fortsätt steka ca 5 minuter.  Häll över allt i en större kastrull eller gryta. 

    3. Stek nötfärsen i samma stekpanna, du kan ta hälften i taget. Häll sedan i samma kastrull som lökenblandningen. Tillsätt nu rödvin, soja, kalvfond, timjan, salt, svartpeppar och krossade tomater. Koka i 10 minuter, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, svartpeppar eller kalvfond. 

    4. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull, vispa sedan ner mjölet tillsätt mjölk och grädde låt koka upp under omrörning för att undvika klumpar. När det kokat upp under omrörning tillsätter du ost, salt och svartpeppar. Sänk värmen och låt sjuda 2-3 minuter, ställ sedan åt sidan. 

    5. Varva sedan lasagneplattor, ostsås och köttfärssås i en ugnssäker form. Toppa med ost och ströbröd - gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten får en fin gyllenbrun färg. 

Fler recept med Nötfärs

  • Gårdssällskapets julköttbullar
    ca 40 st
    Nötfärs
  • Pumpalasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Tacos med guacamole och majssalsa
    4 port
    Nötfärs
  • Biff Lindström med råstekt potatis
    4 port
    Nötfärs

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA