
Högrev
Ekologisk högrev är en marmorerad och smakrik nötdetalj som blir fantastisk i långkok och mustiga grytor som gulasch.
Om vår högrev
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Var sitter detaljen?
Högrev är en nötdetalj som du hittar på djurets skulderparti mellan entrecote och halsen. Mitt i högreven sitter högresvhjärtat, även kallad högrevskärnan.

Så tillagar du högrev
Innertemperatur
Tillagningstips
Gryta på högrev
Finns det något bättre än ett mustigt långkok med djupa och fylliga smaker? Högrev i gryta blir saftigt, mört och ger ett underbart smakrikt kokspad. Köttet är lite grövre och behöver sjuda länge – räkna med minst 2–3 timmar – men arbetsinsatsen är liten eftersom köttet till stor del sköter sig själv. Använd gärna en gryta med lock, som en klassisk lergryta, och låt det koka tills köttet blir trådigt och grytan härligt mustig.
Högrev i ugn
För en perfekt stek, se till att köttet är rumstempererat och salta det i god tid för en jämn smak. Bryn köttet i en het stekpanna och tillaga sedan på låg temperatur, ca 75–100 grader, i mitten av ugnen. Ta ut steken strax innan den når önskad innertemperatur och låt den vila i minst 10–15 minuter. Skär alltid steken mot muskelfibrerna för att minimera tuggmotståndet.

Den marmorerade högreven gör sig otroligt bra på grillen.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.