
Amerikanska pannkakor med bacon
60 min
3-4 port
Ingredienser
Amerikanska pannkakor
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 3 msk smält smör
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
Tillbehör
- Bacon
- Lönsirap
- Frukt och bär, färska eller frysta tex banan, blåbär, mango
- Vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 220 grader över och undervärme.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda mjölk, ägg och smält smör i en annan skål.
- Rör ned mjölkblandningen i mjölblandningen. Rör med en visp tills du har en slät smet.
- Lägg baconet på en bakplåtspapper på en plåt. Försök att inte låta skivorna överlappa. Baka i mitten av ugnen i 7-9 minuter eller tills du fått önskad krispighet.
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. Lägg i en klick smör att steka i. Klicka ut 0,5 dl smet i 2-3 klickar åt gången. Stek tills de börjar bubbla på ovansidan innan du vänder dem, då bör de ha fått en fin gyllene färg. Fortsätt tills all smet är uppstekt.
- Servera med bacon och dina favorittillbehör. Vi röstar för lönnsirap, mycket av säsongens frukt och bär (färska eller frysta) och en klick grädde.