Amerikanska pannkakor med bacon

60 min
3-4 port

Ingredienser 

Amerikanska pannkakor 

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg


Tillbehör 

  • Bacon
  • Lönsirap
  • Frukt och bär, färska eller frysta tex banan, blåbär, mango
  • Vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 220 grader över och undervärme.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda mjölk, ägg och smält smör i en annan skål.
  3. Rör ned mjölkblandningen i mjölblandningen. Rör med en visp tills du har en slät smet.
  4. Lägg baconet på en bakplåtspapper på en plåt. Försök att inte låta skivorna överlappa. Baka i mitten av ugnen i 7-9 minuter eller tills du fått önskad krispighet.
  5. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. Lägg i en klick smör att steka i. Klicka ut 0,5 dl smet i 2-3 klickar åt gången. Stek tills de börjar bubbla på ovansidan innan du vänder dem, då bör de ha fått en fin gyllene färg. Fortsätt tills all smet är uppstekt.
  6. Servera med bacon och dina favorittillbehör. Vi röstar för lönnsirap, mycket av säsongens frukt och bär (färska eller frysta) och en klick grädde.

Fler recept med bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!