 
        Tomatpasta med bacon och burrata
20 min
                4 port
            Ingredienser
- Ca 200 g tärnat bacon, Gårdssällskapet
- 500 g körsbärstomater på kvist, kvartade
- ½ röd chili, skivad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- Ca 1 tsk balsamico
- ½ dl vitt vin
- Ca 1 dl basilika, strimlad
- 2 st burrata, ½ per portion
- Salt och peppar
- Olivolja
Tillbehör
- 400 g fettuccine
Gör så här
- Skär/skiva/hacka alla grönsaker
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i tomaterna
- Låt koka ihop några minuter
- Gå i med vitlök och chili, blanda ihop
- Häll på vitt vin och balsamico och låt puttra några minuter på svag värme
- Stek baconet på hög värme i en annan panna tills det blivit ganska knaprigt
- Koka pastan enligt instruktioner, spara 1-2 dl pastavatten
- Gå i med pastavattnet i såsen och låt koka ihop
- Blanda ihop pastan med tomatsåsen och baconet
- Toppa varje portion med en halv burrata (eller hel om man vill, men kan bli mäktigt) och ringla över lite balsamico på toppen
 
 
                 
                         
                         
                        

