Tomatpasta med bacon och burrata

20 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 200 g tärnat bacon, Gårdssällskapet
  • 500 g körsbärstomater på kvist, kvartade
  • ½ röd chili, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Ca 1 tsk balsamico
  • ½ dl vitt vin 
  • Ca 1 dl basilika, strimlad
  • 2 st burrata, ½ per portion 
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Tillbehör

  • 400 g fettuccine

Gör så här

  1. Skär/skiva/hacka alla grönsaker
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i tomaterna
  3. Låt koka ihop några minuter 
  4. Gå i med vitlök och chili, blanda ihop 
  5. Häll på vitt vin och balsamico och låt puttra några minuter på svag värme
  6. Stek baconet på hög värme i en annan panna tills det blivit ganska knaprigt
  7. Koka pastan enligt instruktioner, spara 1-2 dl pastavatten
  8. Gå i med pastavattnet i såsen och låt koka ihop
  9. Blanda ihop pastan med tomatsåsen och baconet 
  10. Toppa varje portion med en halv burrata (eller hel om man vill, men kan bli mäktigt) och ringla över lite balsamico på toppen

Fler recept med bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!