30 min
2 port

Teriyakikotlett

  • 2 premiumkotletter
  • 4 bao bun’s
  • 2 salladslökar
  • 2 schalottenlökar
  • 150 g salladskål (alternativt spetskål om du ej hittar salladskål)
  • 0,5 fänkål 
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • Smör till stekning

Bao buns med teriyakikotlett

Det här receptet passar att laga med:
Premiumkotlett

Gör så här:

Gör så här hemma

  1. Skiva / hyvla fänkålen, schalottenlöken & salladskålen tunt.
  2. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddblandning.
  3. Mikra bao bun’s i 30 sek innan du beger dig ut.

 

Gör så här ute

  1. Snitta kotletterna i 4 kants mönster på ena sidan.
  2. Krydda med hälften av kryddblandningen & teryakin. ”Smeta in” kotletterna ordentligt med teryakin.
  3. Stek i rikligt med smör ca 3 min på vardera sida & låt sedan vila i ca 5 min. Medans du steker köttet så värmer du upp bröden uppe på köttet, stekoset från köttet ångar upp brödet.
  4. När du lyft av köttet & bröden, lägg salladen i samma stekpanna, krydda med resten av kryddblandningen & bryn under omrörning tills fänkålen blivit lite gyllene & salladen sugit upp alla smaker från stekpannan.
  5. Tranchera köttet tunt & fördela mellan er.

Fler recept

  • Potatissoppa med knaprigt bacon
    4 port
    Bacon
  • Björns lammgryta
    4 port
    lammlägg| lammbog| lammnacke| lammkarré
  • Clubstek med chimichurri, pommes och jalapeñobea
    4 port
    Clubstek
  • Grekisk lammkebab med fetaostkräm
    4 port
    Lammfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA