Bao buns med teriyakikotlett
Teriyakistekt kotlett i bao buns med krispig fänkåls- och kålsallad. En smakrik rätt med asiatisk touch som passar perfekt att laga över öppen eld, på stormkök eller såklart hemma i köket.
30 min
2 port
Teriyakikotlett
-
2 premiumkotletter
-
4 bao buns
-
2 salladslökar
-
2 schalottenlökar
-
150 g salladskål (alternativt spetskål om du ej hittar salladskål)
-
0,5 fänkål
-
2 tsk chiliflakes
-
2 msk teriyakisås
-
2 tsk salt
-
0,5 tsk paprikapulver
-
0,5 tsk torkad timjan
-
Smör till stekning
Gör så här
Gör så här hemma
- Skiva / hyvla fänkålen, schalottenlöken & salladskålen tunt.
- Blanda ihop alla torra kryddor till kryddblandning.
- Mikra bao bun’s i 30 sek innan du beger dig ut.
Gör så här ute
- Snitta kotletterna i 4 kants mönster på ena sidan.
- Krydda med hälften av kryddblandningen & teryakin. ”Smeta in” kotletterna ordentligt med teryakin.
- Stek i rikligt med smör ca 3 min på vardera sida & låt sedan vila i ca 5 min. Medans du steker köttet så värmer du upp bröden uppe på köttet, stekoset från köttet ångar upp brödet.
- När du lyft av köttet & bröden, lägg salladen i samma stekpanna, krydda med resten av kryddblandningen & bryn under omrörning tills fänkålen blivit lite gyllene & salladen sugit upp alla smaker från stekpannan.
- Tranchera köttet tunt & fördela mellan er.


