Bao buns med teriyakikotlett

Teriyakistekt kotlett i bao buns med krispig fänkåls- och kålsallad. En smakrik rätt med asiatisk touch som passar perfekt att laga över öppen eld, på stormkök eller såklart hemma i köket.

30 min
2 port

Teriyakikotlett

  • 2 premiumkotletter

  • 4 bao buns

  • 2 salladslökar

  • 2 schalottenlökar

  • 150 g salladskål (alternativt spetskål om du ej hittar salladskål)

  • 0,5 fänkål

  • 2 tsk chiliflakes

  • 2 msk teriyakisås

  • 2 tsk salt

  • 0,5 tsk paprikapulver

  • 0,5 tsk torkad timjan

  • Smör till stekning

Gör så här

Gör så här hemma

  1. Skiva / hyvla fänkålen, schalottenlöken & salladskålen tunt.
  2. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddblandning.
  3. Mikra bao bun’s i 30 sek innan du beger dig ut.

 

Gör så här ute

  1. Snitta kotletterna i 4 kants mönster på ena sidan.
  2. Krydda med hälften av kryddblandningen & teryakin. ”Smeta in” kotletterna ordentligt med teryakin.
  3. Stek i rikligt med smör ca 3 min på vardera sida & låt sedan vila i ca 5 min. Medans du steker köttet så värmer du upp bröden uppe på köttet, stekoset från köttet ångar upp brödet.
  4. När du lyft av köttet & bröden, lägg salladen i samma stekpanna, krydda med resten av kryddblandningen & bryn under omrörning tills fänkålen blivit lite gyllene & salladen sugit upp alla smaker från stekpannan.
  5. Tranchera köttet tunt & fördela mellan er.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!