Bourbonglaserad julskinka

30 min
8 port

Ingredienser

  • 1 förkokt julskinka
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 msk bourbon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tumbit riven ingefära (10–15 g)
  • Kryddnejlikor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ta bort eventuell svål på julskinkan och skär ett rutmönster i fettet.
  3. Blanda alla ingredienser och pensla över skinkan innan den går in i ugnen i ca 20–25 min. När halva tiden har gått – ta ut skinkan och pensla med glace en gång till.
  4. Sätt en nejlika i varje ruta, tranchera och servera!

Fler recept med julskinka

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!