Het Jul-Reuben sandwich

En kryddig jul-Reuben där julskinka möter surkål, julsenap och smält julcheddar mellan frasigt stekt levain. @alltidhungrig's julvariant av klassikern Reuben sandwich med spicy dressing. Den perfekta mackan att göra med rester från julskinkan. 

20 min
2 port

Ingredienser

Mackorna

  • 4 skivor bröd (gärna levain, ca 50 g per skiva)
  • 200 g julskinka (tunt skivad, 100 g per macka)
  • 100 g julcheddar (riven eller hyvlad, 50 g per macka)
  • 100 g surkål (väl avrunnen, 50 g per macka)
  • Smör (till stekning)


Spicy dressing

  • 1 msk majonnäs

  • 1 msk crème fraîche

  • 1 msk hot sauce (t.ex. "Everyday Burn" från Skånsk Chili eller Heinz chilisås. Du själv styr hettan efter egen preferens genom valet av sås.)

  • 1 msk julsenap

  • 2 msk saltgurka (finhackad)

Gör så här

  • Blanda dressingen: Rör ihop majonnäs, crème fraîche, hot sauce, julsenap och den hackade saltgurkan i en liten skål. Kom ihåg att du själv styr hettan efter egen preferens – välj en mildare sås om du är känslig eller en starkare om du vill ha mer tryck.
  • Förbered brödet: Bre smör på ena sidan av varje brödskiva (detta blir den frasiga stekytan).


Montering:

  •  Lägg brödskivorna med den smörade sidan nedåt.
  • Bre dressingen på de osmörade sidorna (insidan).
  • Fördela osten jämnt (50 g per macka), gärna hälften i botten och hälften i toppen.
  • Lägg på 100 g julskinka per macka.
  • Lägg på 50 g surkål per macka (krama ur vätskan ordentligt).
  • Lägg ihop mackorna med den smörade sidan utåt.

 

Stek mackorna:

  • Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Stek mackorna i 4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och osten smält ordentligt.


Dryckesförslag: 

  • En klassisk brittisk bitter, ett glas rosé bubbel, eller en Beaujolais funkar bra till.

Fler recept med julskinka, adventsskinka

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!