Griljera julskinka

Griljera din julskinka med detta enkla och snabba recept, klart på en kvart. Klassisk griljering med ströbröd, ägg och senap. Fantastisk god julskinka till julbordet eller advent. 
ca 15 min
8 port

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 0.5 dl senap (gärna flera olika sorter)

  • 1 msk socker

  • 0.5 dl ströbröd

 

Gör så här

  • Blanda ägg, senap och socker
  • Pensla blandningen på skinkan. Tillsätt lite ströbröd i blandningen om den inte vill fästa

  • Strö över ströbröd så att det täcker hela överdelen

  • Sätt in i ugnen på 200 grader tills griljeringen fått fin färg. Det tar ca 7–10 minuter

  • Ta skinkan ur ugnen och låt den svalna innan du skär den i tunna skivor och serverar den

Fler recept med julskinka

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!