Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här
ca 15 min
8 port

Du behöver

  • 1 julskinka
  • 1 ägg
  • 0.5 dl grovkornig senap 
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5–1 msk socker
  • 1–2 dl ströbröd
  • Nejlikor till dekorering, om du vill

Griljera julskinka

Det här receptet passar att laga med:
Julskinka

Gör så här:

Det här är ett recept för griljering av din julskinka. Om du har en rimmad skinka som behöver tillagas, se våra recept här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Ta den förkokta skinkan ur sin förpackning och torka den torr med hushållspapper. Om du föredrar en tunnare fettkappa, skär av lite av fettet men låt lite sitta kvar för smakens skull. Fettet som blir över och spadet från förpackningen kan du spara och till exempel använda som smaksättare till dopp i grytan. 
  3. Blanda ägg, senap och socker. Tillsätt eventuellt lite ströbröd som bindemedel om blandningen inte fäster på skinkan.
  4. Pensla blandningen på skinkan och strö därefter över ströbröd så att det täcker hela överdelen.
  5. Sätt in i ugnen på 200 grader tills griljeringen fått fin färg, det tar ca 7–10 minuter.
  6. Ta ut skinkan och låt den kallna innan du skär den i tunna skivor och serverar den. 
  7. Vi har stuckit nejlikor i våran då det ser så fint ut. Det här gör du när skinkan svalnat! 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA