ca 30 min
ca 4-5 port

Flankstek i pitabröd

  • 800 g flankstek
  • Paprikapulver
  • Pitabröd
  • Sallad

Tomatsalsa

  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl majs
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk olivolja

Yoghurtsås

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk sriracha
  • Pressad lime

Flankstek i pitabröd med yoghurtsås

Det här receptet passar att laga med:
Flankstek

Gör så här:

  1. Börja med tomatsalsan. Dela ner körsbärstomaterna i halvor eller kvartar. Lägg i en bunke tillsammans med majs, oregano, pressad citron och olivolja. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt medan du gör klart resten.
  2. Skär några snitt i flanksteken (ca 1 mm djupt). Krydda köttet med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  3. Hetta upp en grillpanna med smör och olja och stek köttet 4-5 minuter på varje sida så det får en innertemperatur på ca 58 grader. Låt köttet vila några minuter och skär sedan upp det i tunna skivor.
  4. Blanda ihop yoghurt med sriracha och pressad lime. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Servera i pitabröd med tomatsalsa, flankstek, sallad och yoghurtsås.

Fler recept med Flankstek

  • Flankstek med krossad potatis och syrlig örtkram
    ca 4 port
    Flankstek

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA