Flankstek i pitabröd med yoghurtsås

ca 30 min
ca 4-5 port

Flankstek i pitabröd

  • 800 g flankstek
  • Paprikapulver
  • Pitabröd
  • Sallad

Tomatsalsa

  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl majs
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk olivolja

Yoghurtsås

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk sriracha
  • Pressad lime

Gör så här

  1. Börja med tomatsalsan. Dela ner körsbärstomaterna i halvor eller kvartar. Lägg i en bunke tillsammans med majs, oregano, pressad citron och olivolja. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt medan du gör klart resten.
  2. Skär några snitt i flanksteken (ca 1 mm djupt). Krydda köttet med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  3. Hetta upp en grillpanna med smör och olja och stek köttet 4-5 minuter på varje sida så det får en innertemperatur på ca 58 grader. Låt köttet vila några minuter och skär sedan upp det i tunna skivor.
  4. Blanda ihop yoghurt med sriracha och pressad lime. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Servera i pitabröd med tomatsalsa, flankstek, sallad och yoghurtsås.

Fler recept med flankstek

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!