Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
2-2.5 timmar
8-10 bufféportioner

Fransk rostbiff

  • ca 1 kg rostbiff
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

  • 3 kvistar timjan
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 100 g smör 
  • 1 gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 2 dl rött vin  

Fransk rostbiff

Det här receptet passar att laga med:
Rostbiff

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 125°C.  
  2. Putsa din rostbiff från hinnor och senor. Torka sedan av den ordentligt, salta och bryn sedan hårt i en torr panna. 

  3. Ta upp rostbiffen och placera i en ugnssäker form, spara stekpannan.

  4. Dela upp löken, morötterna och krossa dina vitlöksklyftor.

  5. Tillsätt sedan smör, vitlök, rött vin, morötter, lök och timjan i stekpannan låt detta koka ihop snabbt och häll sedan över köttet. 

  6. Ställ in i ugnen och stek på 120°C  i ca 1.5-2h timmar tills köttet har en innertemperatur på 57 °C (använd köttermometer)

  7. Ös köttet i ugnen med vätskan då och då.

  8.  Ta ut köttet och låt det vila minst 10 minuter innan du skivar upp det Spara skyn om du vill ha en god sås till köttet.

    Tips:

    - Använd köttermometer
    - Går lika bra att servera kall som varm.
    - Det som blir över är ett utmärkt pålägg på smörgåsen dagen efter.




Fler recept med Rostbiff

  • Rostbiff med sötpotatisgratäng
    4 port
    Rostbiff
  • Grillad rostbiff med dragonsmör
    4 pers
    Rostbiff
  • Rostbiff med rostade rödbetor och wasabikräm
    ca 6 port
    Rostbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA