2-2.5 timmar
8-10 bufféportioner

Fransk rostbiff

  • ca 1 kg rostbiff
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

  • 3 kvistar timjan
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 100 g smör 
  • 1 gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 2 dl rött vin  

Fransk rostbiff

Det här receptet passar att laga med:
Rostbiff

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 125°C.  
  2. Putsa din rostbiff från hinnor och senor. Torka sedan av den ordentligt, salta och bryn sedan hårt i en torr panna. 

  3. Ta upp rostbiffen och placera i en ugnssäker form, spara stekpannan.

  4. Dela upp löken, morötterna och krossa dina vitlöksklyftor.

  5. Tillsätt sedan smör, vitlök, rött vin, morötter, lök och timjan i stekpannan låt detta koka ihop snabbt och häll sedan över köttet. 

  6. Ställ in i ugnen och stek på 120°C  i ca 1.5-2h timmar tills köttet har en innertemperatur på 57 °C (använd köttermometer)

  7. Tillsätt sedan smör, vitlök, rött vin, morötter, lök och timjan i stekpannan låt detta koka ihop snabbt och häll sedan över köttet. 

  8. Ös köttet i ugnen med vätskan då och då.

  9.  Ta ut köttet och låt det vila minst 10 minuter innan du skivar upp det Spara skyn om du vill ha en god sås till köttet.

    Tips:

    - Använd köttermometer
    - Går lika bra att servera kall som varm.
    - Det som blir över är ett utmärkt pålägg på smörgåsen dagen efter.




Fler recept med Rostbiff

  • Rostbiff med rostade rödbetor och wasabikräm
    ca 6 port
    Rostbiff
  • Pyttipanna med rostbiff
    ca 6 port
    Rostbiff
  • Grillad rostbiff med tomatsallad och dragonsmör
    4 pers
    Rostbiff

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA