Grillad rostbiff med dragonsmör
Rostbiff
- ca 800g Rostbiff med kappa
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Rostad potatis
- 500 g potatis
- 2 st klyftor vitlök
- 2 kvistar rosmarin
- 100 g smör
- 2 tsk salt
- 1 msk olivolja
Tomatsallad
- 200 g tomater
- 2 st vårlökar
- 2 msk olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 50 g persilja
Dragonsmör
- 200 g smör
- 1 schalottenlök
- 1 msk torkad dragon
- 50 g persilja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk flingsalt
- 1/2 tsk cayennepeppar
Gör så här
- Salta och peppra ditt kött rikligt och lägg sedan på grillen på indirekt värme ca 100-125 grader ca 45 minuter eller tills köttet når en innertemperatur på 53 grader. Börja under tiden med potatis och smör.
-
Sätt ugnen på 225 grader. Dela din potatis i mindre bitar, ringla över olja och salt. Lägg på rosmarinen lägg i tillsammans med vitlöksklyftorna. Stoppa in i ugnen och ta ut efter ca 20 minuter, lägg då i smöret och stoppa in potatisen 10 minuter till
-
Skiva tomaterna och löken, lägg på ett fat och ringla över olivoljan samt vinägern, salta, peppra och strö över persiljan.
-
Hacka schalottenlöken lägg i en skål. Blanda i alla ingredienserna till ditt smör och mixa antingen med en stavmixer eller mosa med en gaffel.Tänk på att smöret ska vara rumstempurerat annars går det inte ihop när du blandar.
-
När ditt kött nått en innertemperatur på 53 grader tar vi av den, lägger åt sidan och låter vila 5-10 minuter (nu kommer den stiga till ca 58 grader). Höj värmen på grillen så högt som möjligt och sedan vänder du den 1-2 minuter på varje sida och skär sedan upp den, tvärs över fibrerna.
-
Tips:
- Lägg fram ditt smör i god tid innan måltiden, det är mycket godare rumstempurerat.
- Har du ingen grill, kör då köttet i ugnen först och stek sedan i väldigt het panna.


