Rostbiff
- ca 800g Rostbiff med kappa
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Rostad potatis
- 500 g potatis
- 2 st klyftor vitlök
- 2 kvistar rosmarin
- 100 g smör
- 2 tsk salt
- 1 msk olivolja
Tomatsallad
- 200 g tomater
- 2 st vårlökar
- 2 msk olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 50 g persilja
Dragonsmör
- 200 g smör
- 1 schalottenlök
- 1 msk torkad dragon
- 50 g persilja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk flingsalt
- 1/2 tsk cayennepeppar
Grillad rostbiff med dragonsmör
Gör så här:
- Salta och peppra ditt kött rikligt och lägg sedan på grillen på indirekt värme ca 100-125 grader ca 45 minuter eller tills köttet når en innertemperatur på 53 grader. Börja under tiden med potatis och smör.
-
Sätt ugnen på 225 grader. Dela din potatis i mindre bitar, ringla över olja och salt. Lägg på rosmarinen lägg i tillsammans med vitlöksklyftorna. Stoppa in i ugnen och ta ut efter ca 20 minuter, lägg då i smöret och stoppa in potatisen 10 minuter till
-
Skiva tomaterna och löken, lägg på ett fat och ringla över olivoljan samt vinägern, salta, peppra och strö över persiljan.
-
Hacka schalottenlöken lägg i en skål. Blanda i alla ingredienserna till ditt smör och mixa antingen med en stavmixer eller mosa med en gaffel.Tänk på att smöret ska vara rumstempurerat annars går det inte ihop när du blandar.
-
När ditt kött nått en innertemperatur på 53 grader tar vi av den, lägger åt sidan och låter vila 5-10 minuter (nu kommer den stiga till ca 58 grader). Höj värmen på grillen så högt som möjligt och sedan vänder du den 1-2 minuter på varje sida och skär sedan upp den, tvärs över fibrerna.
-
Tips:
- Lägg fram ditt smör i god tid innan måltiden, det är mycket godare rumstempurerat.
- Har du ingen grill, kör då köttet i ugnen först och stek sedan i väldigt het panna.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA