1 h
6-8 bufféportioner
  • 0.5 kg rostbiff (eller entreôte, eller ryggbiff)
  • Salt och peppar 

Ostkräm

  • 2 dl crème frâiche
  • 80 g vällagrad os (ex pecorino eller parmesan) 
  • 1 tsk olivolja 

Till servering

  • 400 g småtomater 
  • 100 g ruccola (1 mindre påse) 
  • Vällagrad ost (ex pecorino eller parmesan)
  • Ett gott bröd 

Gårdssällskapets biff tagliata

Det här receptet passar att laga med:
Rostbiff

Gör så här:

  1. Ta fram köttet och låt det blir rumstempererat innan du börjar tillaga det, det tar ungefär en timme.
  2. Tänd grillen och låt den nå ca 130 grader. Det ska inte vara så varmt att du inte kan hålla handen strax över grillen men fortfarande så varmt att köttet kommer upp i temperatur. Om du inte har tillgång till termometer här så rekommenderar vi ugn då det ger ett säkrare resultat.
  3. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra båda sidorna.
  4. Lägg köttet på grillen och låt ligga tills det når en innertemperatur på 52 grader. Detta bör ta ca 30 minuter.
  5. När köttet har rätt innertemperatur tar du av det från grillen och låter vila under tiden som du höjer upp grillen till max temperatur ca 250-300 grader. Grilla köttet 2-3 minuter på varje sida.
  6. Riv osten fint och blanda med creme fraiche och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.
  7. Skär tomaterna i kvartaler och skölj av ruccolan så att den får torka innan servering.
  8. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär det i 0,5 cm tjocka skivor, mot fibrerna.
  9. Lägg upp köttet omlott med småtomater, ostkrämen och lite extra ost ovanpå en ruccolabädd.
  10. Serveras med fördel med valfritt, gott bröd till! 

Fler recept med Rostbiff

  • Helstekt rostbiff med franska smaker
    4–6 port
    Rostbiff
  • Rostbiff på planka
    6 port
    Rostbiff
  • Grillad rostbiff med fransk potatissallad
    6 port
    Rostbiff
  • Örtkryddad rostbiff med sötpotatisgratäng
    4 port
    Rostbiff

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA