ca 40 min
ca 4 port

Picanha

  • ca 1 kg picanha
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Färskoströra

  • 200 g naturell färskost
  • 75 g soltorkade tomater
  • 1 näve persilja
  • tabasco
  • citron
  • Sås

Potatissallad

  • 600 g små potatisar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 röd chili
  • en rejäl näve persilja
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 citron
  • ruccola

Grillad picanha med färskoströra och rostad potatissallad

Det här receptet passar att laga med:
Picanha

Gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken och lägg i en bunke. Blanda i skal och sa från lime, chiliflakes, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg i köttet och låt marinera ett par timmar.
  2. Potatissallad: Sätt på ugnen på 225°C: Tvätta potatisarna och halvera dem. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen tills de är mjuka (ca 30 minuter).
  3. Under tiden kan du halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan. Finstrimla salladslöken. Blanda ihop persilja, olivolja, vinäger, pressad vitlök och skal och sa från citronen. Blanda sedan ner tomater och salladslök och låt stå tills potatisen är klar.
  4. När potatisen är klar kan du blanda i den varm i salladen och låta sval- na en stund innan du blanda ner ruccolan.
  5. Färskoströra: Mixa soltorkade tomater nästan slätt med en stavmixer. Finhacka persiljan. Blanda tomatkrämen med färskosten, persilja, lite tabasco och en skvätt pressad citron. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Hetta sedan upp grillen och grilla med fettkappan nedåt så den får fin färg. Vänd sedan på köttet och grilla så den får fin yta även där. Lägg köttet på indirekt värme (eller sänk temperaturen i grillpannan) och grilla tills det når en innertemperatur på 54 grader. Låt sedan vila ca 10 minuter innan du skär upp det i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  7. Servera köttet med potatissalladen och färskosten.

Fler recept med Picanha

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Gulasch med gremolata
    ca 6-8 port
    Grytbitar
  • Lammstek med fänkålsfrön, rosmarin och vitlök
    ca 4 port
    Lammstek
  • Oxfilépasta med tryffel och parmesan
    ca 4-6 port
    Oxfilé| Rostasfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA