Picanha med tabbouleh och avokadoröra
ca 30 min
ca 4-5 port
Picanha
- 900 g picanha
- Torkade örtkryddor
Tabbouleh
- 2 dl bulgur
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 250 g småtomater
- 10 cm gurka
- Ett rejält knippe bladpersilja
- 2 msk olivolja
- Pressad citron
Avokadoröra
- Chiliflakes
- Pressad lime
Gör så här
- Krydda picanhan med salt, svartpeppar och lite torkade örter (t ex basilika, timjan och oregano).
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg picanhan i stekpannan och stek köttet ca 7-8 minuter på varje sida tills den når en innertemperatur på 58 grader.
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet (byt gärna saltet mot en buljongtärning) och låt det sedan svalna något.
- Finhacka tomater, gurka och bladpersilja. Rör samman alla ingredienser och smaka av med olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar.
- Dela avokadosarna, ta bort kärnan och gröp ur avokadosarna i en skål. Mosa med en gaffel och krydda med örtsalt, chiliflakes och svartpeppar och lite pressad lime.


