Picanha med tabbouleh och avokadoröra

ca 30 min
ca 4-5 port

Picanha

  • 900 g picanha
  • Torkade örtkryddor

Tabbouleh

  • 2 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g småtomater
  • 10 cm gurka
  • Ett rejält knippe bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • Pressad citron

Avokadoröra

  • Chiliflakes
  • Pressad lime

Gör så här

  1. Krydda picanhan med salt, svartpeppar och lite torkade örter (t ex basilika, timjan och oregano).
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg picanhan i stekpannan och stek köttet ca 7-8 minuter på varje sida tills den når en innertemperatur på 58 grader.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på paketet (byt gärna saltet mot en buljongtärning) och låt det sedan svalna något. 
  4. Finhacka tomater, gurka och bladpersilja. Rör samman alla ingredienser och smaka av med olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar.
  5. Dela avokadosarna, ta bort kärnan och gröp ur avokadosarna i en skål. Mosa med en gaffel och krydda med örtsalt, chiliflakes och svartpeppar och lite pressad lime.

Fler recept med picanha

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!