ca 50 min
ca 6-8 port

Du behöver

  • 1 kg innanlår 
  • grillspett i trä eller metall 
  • 1 kg mandelpotatis eller färskpotatis
  • 2 st paprika 
  • 1 st rödlök 

Marinad

  • 2 msk soya 
  • 2 msk sesamolja 
  • 3 msk BBQ-sås 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1 tsk salt 
  • ½ tsk peppar 

Örtsås

  • 50 g spenat 
  • ½ dl hackad basilika 
  • ½ dl hackad persilja 
  • ½ dl hackad timjan 
  • ½ citron 
  • 2 msk olivolja 
  • 4 dl crème fraiche 
  • salt och peppar 

Grillspett med örtsås och sommarpotatis

Det här receptet passar att laga med:
Innanlår

Gör så här:

  1. Skär upp innanlåret i bitar.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och lägg i köttbitarna. Låt stå över natten i kyl.
  3. För att göra örtsåsen börja med att hacka eller mixa spenat och kryddor. Blanda kryddorna tillsammans med saften från citronen, olivolja och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka potatis i en kastrull med saltat vatten, behåll skalet på och koka cirka 10-12 min. Om du vill kan du ha lite smör på potatisen och strö över flingsalt på.
  5. Varva spetten med paprika, rödlök och köttbitar. Om du använder träspett kan du lägga dom i vatten en timme så de inte brinner på grillen. Grilla på medelvärme tills grönsakerna fått färg och mjuknat något eftersom köttet är av nöt så gör det inget om det är något rosa inuti.
  6. Servera spetten tillsammans med potatisen och såsen. 

 

Fler recept med Innanlår

  • Biff stroganoff
    ca 6-8 port
    Innanlår
  • Ostfylld lövbiff med rotfruktsstomp
    Ca 6 port
    Innanlår
  • Klassisk sjömansbiff
    ca 6 port
    Innanlår

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA