Grillspett med örtsås och sommarpotatis

ca 50 min
ca 6-8 port

Du behöver

  • 1 kg innanlår 
  • grillspett i trä eller metall 
  • 1 kg mandelpotatis eller färskpotatis
  • 2 st paprika 
  • 1 st rödlök 

Marinad

  • 2 msk soya 
  • 2 msk sesamolja 
  • 3 msk BBQ-sås 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1 tsk salt 
  • ½ tsk peppar 

Örtsås

  • 50 g spenat 
  • ½ dl hackad basilika 
  • ½ dl hackad persilja 
  • ½ dl hackad timjan 
  • ½ citron 
  • 2 msk olivolja 
  • 4 dl crème fraiche 
  • salt och peppar 

Gör så här

  1. Skär upp innanlåret i bitar.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och lägg i köttbitarna. Låt stå över natten i kyl.
  3. För att göra örtsåsen börja med att hacka eller mixa spenat och kryddor. Blanda kryddorna tillsammans med saften från citronen, olivolja och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka potatis i en kastrull med saltat vatten, behåll skalet på och koka cirka 10-12 min. Om du vill kan du ha lite smör på potatisen och strö över flingsalt på.
  5. Varva spetten med paprika, rödlök och köttbitar. Om du använder träspett kan du lägga dom i vatten en timme så de inte brinner på grillen. Grilla på medelvärme tills grönsakerna fått färg och mjuknat något eftersom köttet är av nöt så gör det inget om det är något rosa inuti.
  6. Servera spetten tillsammans med potatisen och såsen. 

 

Fler recept med innanlår

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!