Grillspett med grillad melon- och fetasallad

1 h
4-6 port

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré eller tex grillspettsbitar fläsk
  • 500 g heta korvar
  • 1 msk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk soja 

Fetaostsallad

  • 500 g potatis
  • 2 skivor vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt 

Myntayoghurt

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl finhackad mynta 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Gör så här

    1. Tänd grillen. Ta fram köttet och korven. Skär i jämnstora bitar och lägg på en tallrik. Tänk ca 2 x 2 cm stora fläskbitar. 

    2. Tärna upp vattenmelon, potatis och fetaost. Ta fram folie och lägg ut dubbla ark. Ringla lite olja i botten på mitten av foliearket. Placera därefter potatis, melon och feta i mitten av paketet. Toppa med salt, chiliflakes och mynta. Slå igen paketet och lägg på indirekt värme i grillen ca 45 minuter. Du kan göra två paket av detta eller varför inte varsitt lite paket till varje gäst?

    3. Blanda ihop glazen till spetten. Trä spett med varannan kött och varannan korv. Pensla därefter spetten med glazen och lägg på grillen. Grilla på direkt värme ca 1 minut per sida. Låt vila på indirekt värme tills spetten är klara. 

    4. Blanda myntayoghurten. 

    5. Servera spetten med myntayoghurt och grillad melonsallad! 

Fler recept med fläskkarré

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!