1 h
4-6 port

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré
  • 500 g heta korvar
  • 1 msk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk soja 

Fetaostsallad

  • 500 g potatis
  • 2 skivor vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt 

Myntayoghurt

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl finhackad mynta 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Grillspett med melonsallad och myntayoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

    1. Tänd grillen. Ta fram köttet och korven. Skär i jämnstora bitar och lägg på en tallrik. Tänk ca 2 x 2 cm stora fläskbitar. 

    2. Tärna upp vattenmelon, potatis och fetaost. Ta fram folie och lägg ut dubbla ark. Ringla lite olja i botten på mitten av foliearket. Placera därefter potatis, melon och feta i mitten av paketet. Toppa med salt, chiliflakes och mynta. Slå igen paketet och lägg på indirekt värme i grillen ca 45 minuter. Du kan göra två paket av detta eller varför inte varsitt lite paket till varje gäst?

    3. Blanda ihop glazen till spetten. Trä spett med varannan kött och varannan korv. Pensla därefter spetten med glazen och lägg på grillen. Grilla på direkt värme ca 1 minut per sida. Låt vila på indirekt värme tills spetten är klara. 

    4. Blanda myntayoghurten. 

    5. Servera spetten med myntayoghurt och grillad melonsallad! 

Fler recept med Fläskkarré

  • Katsu Sando
    4 port
    Fläskkarré
  • Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Gyros med pommes frites
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan
    6 port
    Fläskkarré

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA