
Grillspett med grillad melon- och fetasallad
Ingredienser
- 500 g fläskkarré eller tex grillspettsbitar fläsk
- 500 g heta korvar
- 1 msk honung
- 1 krm chiliflakes
- 1 krm paprikapulver
- 1 tsk soja
Fetaostsallad
- 500 g potatis
- 2 skivor vattenmelon
- 150 g fetaost
- 1 kruka mynta
- 1 tsk chiliflakes
- Salt
Myntayoghurt
- 2 dl naturell yoghurt
- 1/2 dl finhackad mynta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka mynta
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk honung
Gör så här
-
Tänd grillen. Ta fram köttet och korven. Skär i jämnstora bitar och lägg på en tallrik. Tänk ca 2 x 2 cm stora fläskbitar.
-
Tärna upp vattenmelon, potatis och fetaost. Ta fram folie och lägg ut dubbla ark. Ringla lite olja i botten på mitten av foliearket. Placera därefter potatis, melon och feta i mitten av paketet. Toppa med salt, chiliflakes och mynta. Slå igen paketet och lägg på indirekt värme i grillen ca 45 minuter. Du kan göra två paket av detta eller varför inte varsitt lite paket till varje gäst?
-
Blanda ihop glazen till spetten. Trä spett med varannan kött och varannan korv. Pensla därefter spetten med glazen och lägg på grillen. Grilla på direkt värme ca 1 minut per sida. Låt vila på indirekt värme tills spetten är klara.
-
Blanda myntayoghurten.
-
Servera spetten med myntayoghurt och grillad melonsallad!