1 h
4 port

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • 2 ägg 
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl panko (ströbröd) 
  • Salt och peppar
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 brödskivor
  • 0.5 l naturell olja
  • Salt och svartpeppar

Tonkatsusås 

  • 1 dl ketchup
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 2 tsk japansk soja
  • 1/2 tsk torkad ingefära
  • 1/2 tsk schirachasås
  • 1 msk honung

Katsu Sando

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

    1. Lägg fram köttet, krydda på bägge sidorna med salt och peppar. Förbered tre tallrikar, en med mjöl, en med äggen som du vispar och en med pankoströbröd. Värm upp oljan till ca 150 grader i en kastrull eller fritös. 

    2. Vänd fläsket i först mjöl, sen ägg och sist panko. Se till att hela biten är täckt av ordentligt med panko. Fritera i ca 6 minuter eller tills du når ett krispigt gyllenbrunt yttre och har en innertemperatur på ca 68 grader på köttet. 

    3. Blanda alla ingredienser till tonkatsusåsen och ställ åt sidan. Smaka av med salt. Blanda även majonnäsen med1 klyfta riven vitlök och strimla vitkålen. 

    4. Montera smörgåsen med vitlöksmajonnäs på bägge sidorna av brödet, vitkål, fläsk, massa tonkatsusås och till sist en bröd till. 

      Tips, om du friterar i kastrull se alltid till att ha ett lock i närheten fall frityroljan skulle fatta eld. Fritera aldrig under en köksfläkt som är igång.  

Fler recept med Fläskkarré

  • Pulled pork med julens smaker
    4 portioner
    Fläskkarré
  • Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Gyros med pommes frites
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan
    4 port
    Fläskkarré

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA