
Katsu Sando
Ingredienser
- 4 skivor fläskkarré
- 2 ägg
- 1 dl mjöl
- 2 dl panko (ströbröd)
- Salt och peppar
- 1/2 vitkålshuvud
- 2 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 8 brödskivor
- 0.5 l naturell olja
- Salt och svartpeppar
Tonkatsusås
- 1 dl ketchup
- 2 tsk Worcestershiresås
- 2 tsk japansk soja
- 1/2 tsk torkad ingefära
- 1/2 tsk schirachasås
- 1 msk honung
Gör så här
-
Lägg fram köttet, krydda på bägge sidorna med salt och peppar. Förbered tre tallrikar, en med mjöl, en med äggen som du vispar och en med pankoströbröd. Värm upp oljan till ca 150 grader i en kastrull eller fritös.
-
Vänd fläsket i först mjöl, sen ägg och sist panko. Se till att hela biten är täckt av ordentligt med panko. Fritera i ca 6 minuter eller tills du når ett krispigt gyllenbrunt yttre och har en innertemperatur på ca 68 grader på köttet.
-
Blanda alla ingredienser till tonkatsusåsen och ställ åt sidan. Smaka av med salt. Blanda även majonnäsen me en klyfta riven vitlök och strimla vitkålen.
-
Montera smörgåsen med vitlöksmajonnäs på bägge sidorna av brödet, vitkål, fläsk, massa tonkatsusås och till sist en skiva bröd till.
Tips, om du friterar i kastrull se alltid till att ha ett lock i närheten fall frityroljan skulle fatta eld. Fritera aldrig under en köksfläkt som är igång.