Hjortpasta
1 h
4 port
Ingredienser
- 800 g hjortgrytbitar
- 400 g skogschampinjoner
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 4 dl grädde
- 1 msk japansk soja
- 1 kruka färsk timjan
- Parmesanost
- Rapsolja
- Salt och peppar
- 340 g pasta
Gör så här
- Koka pastan ett par minuter kortare än anvisningen på förpackningen, den ska vara nästan klar men med en tydlig kärna i mitten.
- Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Strimla grytbitarna i mindre munsbitar, var noga med att skära tvärs över fibrerna för att undvika att köttet blir segt. Torka köttet ordentligt med hushållspapper innan du kryddar med salt och peppar.
- Rensa och ansa champinjonerna innan du klyftar dem. Dela dem i 6–8 bitar beroende på hur stora svamparna är. Du vill gärna ha dem i små munsbitar.
- Skala rödlöken och vitlöken. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken.
- Noppa bladen från timjanen.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna innan du tillsätter svampen. Stek den på medelhög värme tills du fått fin färg på snittytan. Tillsätt sedan rödlök och vitlök.
- Rör ner grädde och soja och låt puttra ett par minuter.
- Hetta upp rapsolja i en till stekpanna. Stek köttet på hög värme ett par minuter per sida, så att det bara tar färg men inte blir genomlagat.
- Häll svampsåsen över köttet och tillsätt 1 dl av pastavattnet och tre fjärdedelar av timjanen innan du river ca 1 dl parmesan i såsen och rör om ordentligt. Rör ner pastan och låt puttra ett par minuter tills pastan är klar och såsen tjocknar.
- Servera toppat med mer parmesanost och mer timjan.


