1 h
4 port
Ingredienser
- 800 g hjortgrytbitar
- 400 g skogschampinjoner
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 4 dl grädde
- 1 msk japansk soja
- 1 kruka färsk timjan
- Parmesanost
- Rapsolja
- Salt och peppar
- 340 g pasta
Hjortpasta
Det här receptet passar att laga med:
Grytbitar av hjort
Gör så här:
- Koka pastan ett par minuter kortare än anvisningen på förpackningen, den ska vara nästan klar men med en tydlig kärna i mitten.
- Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Strimla grytbitarna i mindre munsbitar, var noga med att skära tvärs över fibrerna för att undvika att köttet blir segt. Torka köttet ordentligt med hushållspapper innan du kryddar med salt och peppar.
- Rensa och ansa champinjonerna innan du klyftar dem. Dela dem i 6–8 bitar beroende på hur stora svamparna är. Du vill gärna ha dem i små munsbitar.
- Skala rödlöken och vitlöken. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken.
- Noppa bladen från timjanen.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna innan du tillsätter svampen. Stek den på medelhög värme tills du fått fin färg på snittytan. Tillsätt sedan rödlök och vitlök.
- Rör ner grädde och soja och låt puttra ett par minuter.
- Hetta upp rapsolja i en till stekpanna. Stek köttet på hög värme ett par minuter per sida, så att det bara tar färg men inte blir genomlagat.
- Häll svampsåsen över köttet och tillsätt 1 dl av pastavattnet och tre fjärdedelar av timjanen innan du river ca 1 dl parmesan i såsen och rör om ordentligt. Rör ner pastan och låt puttra ett par minuter tills pastan är klar och såsen tjocknar.
- Servera toppat med mer parmesanost och mer timjan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA