Högrevschorizo med tabouli

30 min
4 port

Ingredienser

600 g högrevskorv eller annan korv av hög kötthalt

 

Tabouli

200 g bladpersilja

4 tomater

1 liten rödlök

1 dl färsk strimlad mynta

0,5 dl finmalen bulgur

2 citroner

0,5 dl olivolja

 

Myntaröra

2 dl grekisk yoghurt 

0,5 citron

1 dl färsk strimlad mynta

0,5 krm vitlökspulver

Salt 

Gör så här

 

  1. Skölj bladpersiljan, mynta och tomaterna noga. 
  2. Finhacka bladpersilja, mynta, rödlök och tomater och blanda i en skål.
  3. Tillsätt juice från två citroner, olivolja och den finmalda bulguren. Rör om ordentligt och ställ åt sidan minst 10 minuter så att bulguren kan suga åt sig av vätskan från resten av salladen. 
  4. För myntaröran, blanda citronjuice, grekisk yoghurt, och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och vitlökspulver. Ställ åt sidan.
  5. Stek korven i het stekpanna eller grilla om det är väder för det. 
  6. Servera korven med tabouli och myntaröra.

Ett tips är att gå till närmsta östasiatiska butik, de brukar sälja knippen med bladpersilja istället för de där små krukorna som finns i butik. 

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!