Högrevschorizo med tabouli
30 min
4 port
Ingredienser
600 g högrevskorv eller annan korv av hög kötthalt
Tabouli
200 g bladpersilja
4 tomater
1 liten rödlök
1 dl färsk strimlad mynta
0,5 dl finmalen bulgur
2 citroner
0,5 dl olivolja
Myntaröra
2 dl grekisk yoghurt
0,5 citron
1 dl färsk strimlad mynta
0,5 krm vitlökspulver
Salt
Gör så här
- Skölj bladpersiljan, mynta och tomaterna noga.
- Finhacka bladpersilja, mynta, rödlök och tomater och blanda i en skål.
- Tillsätt juice från två citroner, olivolja och den finmalda bulguren. Rör om ordentligt och ställ åt sidan minst 10 minuter så att bulguren kan suga åt sig av vätskan från resten av salladen.
- För myntaröran, blanda citronjuice, grekisk yoghurt, och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och vitlökspulver. Ställ åt sidan.
- Stek korven i het stekpanna eller grilla om det är väder för det.
- Servera korven med tabouli och myntaröra.
Ett tips är att gå till närmsta östasiatiska butik, de brukar sälja knippen med bladpersilja istället för de där små krukorna som finns i butik.


