Hoisinglaserade kamben med syrlig kålsallad

2 h
4 port

Kamben

  • Ca 1 kg kamben
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1/2 lime

Kålsallad

  • 1/2 spetskål
  • 2 morötter
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1/2 lime
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 175 grader. Ta fram dina kamben och dra bort hinnan på insidan av kambenen med hjälp av en bit hushållspapper.  
  2. Blanda hoisinsås, ingefära, sambal oelek, lime, riven vitlök och honung i en skål. 
  3. Hacka kål, morötter och blanda med alla ingredienser i en skål, ställ i kylen så länge som möjligt men minst 30 minuter. 
  4. Om du grillar, hoppa till steg 7. För att göra i ugnen, pensla på lite av marinaden på kambenen, slå in dom i folie och sätt in i ugnen ca 45 minuter. 
  5. Höj ugnen till 180 grader. Ta ut kambenen och ta ut dom ur foliet, lägg på en plåt och pensla på hälften av resterande marinad. Stoppa in i ugnen igen i ca 45 minuter. 
  6. Pensla kambenen ett par gånger under tiden och låt stå i ugnen tills marinaden glaserats och fått en fin färg. 
  7. Alternativt grilla dem! Pensla dem med ungefär hälften av marinaden och slå in i folie. Lägg dem på grillen, på indirekt värme (ungefär 150 grader), i ca 1 timme. 
  8. Ta kambenen ur foliet och pensla dem igen innan du grillar dem på direkt värme (riktigt hett!) i ca 20 minuter på varje sida, tills de karamelliserats och fått fin färg.

Låt kambenen svalna en aning och servera som de är på en radda eller dra isär dem! 

Fler recept med kamben

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!