Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
2 h
4 port

Kamben

  • Ca 1 kg kamben
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1/2 lime

Kålsallad

  • 1/2 spetskål
  • 2 morötter
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1/2 lime
  • 1 tsk salt

Hoisinglaserade kamben med syrlig kålsallad

Det här receptet passar att laga med:
Kamben

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram dina kamben och dra bort hinnan på insidan av kambenen med hjälp av en bit hushållspapper.  

    2. Blanda hoisinsås, ingefära, sambal oelek, lime, riven vitlök och honung i en skål. 

    3. Pensla på lite av marinaden på kambenen, slå in dom i folie och sätt in i ugnen ca 45 minuter. 

    4. Hacka kål, morötter och blanda med alla ingredienser i en skål, ställ i kylen så länge som möjligt men minst 30 minuter. 

    5. Höj ugnen till 180 grader. Ta ut kambenen och ta ut dom ur foliet, lägg på en plåt och pensla på hälften av resterande marinad. Stoppa in i ugnen igen i ca 45 minuter. 

    6. Pensla kambenen ett par gånger under tiden och låt stå i ugnen tills marinaden glaserats och fått en fin färg. 

    7.  

Fler recept med Kamben

  • Glazade kamben med potatissallad
    ca 4 port
    Kamben
  • Ölkokta grillribs
    ca 3 port
    Grillribs|Kamben

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA