
Hoisinglaserade kamben med syrlig kålsallad
2 h
4 port
Kamben
- Ca 1 kg kamben
- 1 dl hoisinsås
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk honung
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk torkad ingefära
- 1/2 lime
Kålsallad
- 1/2 spetskål
- 2 morötter
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk sesamfrön
- 1/2 lime
- 1 tsk salt
Gör så här
- Tänd grillen eller sätt ugnen på 175 grader. Ta fram dina kamben och dra bort hinnan på insidan av kambenen med hjälp av en bit hushållspapper.
- Blanda hoisinsås, ingefära, sambal oelek, lime, riven vitlök och honung i en skål.
- Hacka kål, morötter och blanda med alla ingredienser i en skål, ställ i kylen så länge som möjligt men minst 30 minuter.
- Om du grillar, hoppa till steg 7. För att göra i ugnen, pensla på lite av marinaden på kambenen, slå in dom i folie och sätt in i ugnen ca 45 minuter.
- Höj ugnen till 180 grader. Ta ut kambenen och ta ut dom ur foliet, lägg på en plåt och pensla på hälften av resterande marinad. Stoppa in i ugnen igen i ca 45 minuter.
- Pensla kambenen ett par gånger under tiden och låt stå i ugnen tills marinaden glaserats och fått en fin färg.
- Alternativt grilla dem! Pensla dem med ungefär hälften av marinaden och slå in i folie. Lägg dem på grillen, på indirekt värme (ungefär 150 grader), i ca 1 timme.
- Ta kambenen ur foliet och pensla dem igen innan du grillar dem på direkt värme (riktigt hett!) i ca 20 minuter på varje sida, tills de karamelliserats och fått fin färg.
Låt kambenen svalna en aning och servera som de är på en radda eller dra isär dem!