Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon

45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfilé
  • 2.5 dl creme fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 tsk soja 
  • 250 g champinjoner 
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök

Potatis

  • 500 g potatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 1 tsk rapsolja
  • Salt

Gör så här

    1. Putsa filén fri från hinnor och senor. Skiva upp i medaljonger ca 1 cm tjocka. Hacka lök, vitlök och champinjoner, lägg åt sidan, 

    2. Sätt ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen, blanda med smör, olja, salt och hackad vitlök. Stoppa in i ugnen ca 30 minuter. 

    3. Krydda vildsvinsfilen med dragon, salt och peppar. Stek i en klick smör på medelvärme tills den får fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och champinjoner. Stek på medelvärme tills löken mjuknar. 

    4. Tillsätt creme fraiche, soja och koka upp. Låt sjuda på medelvärme 5-10 minuter. Smaka sedan upp med mer dragon, salt och svartpeppar.

    5. Servera med rostad potatis och sallad. 

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!