
Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
45 min
4 port
Ingredienser
- 500 g vildsvinsfilé
- 2.5 dl creme fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk torkad dragon
- 1 tsk soja
- 250 g champinjoner
- 1 schalottenlök
- 2 klyftor vitlök
Potatis
- 500 g potatis
- 1 klyfta vitlök
- 50 g smör
- 1 tsk rapsolja
- Salt
Gör så här
-
Putsa filén fri från hinnor och senor. Skiva upp i medaljonger ca 1 cm tjocka. Hacka lök, vitlök och champinjoner, lägg åt sidan,
-
Sätt ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen, blanda med smör, olja, salt och hackad vitlök. Stoppa in i ugnen ca 30 minuter.
-
Krydda vildsvinsfilen med dragon, salt och peppar. Stek i en klick smör på medelvärme tills den får fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och champinjoner. Stek på medelvärme tills löken mjuknar.
-
Tillsätt creme fraiche, soja och koka upp. Låt sjuda på medelvärme 5-10 minuter. Smaka sedan upp med mer dragon, salt och svartpeppar.
-
Servera med rostad potatis och sallad.