45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfilé
  • 2.5 dl creme fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 tsk soja 
  • 250 g champinjoner 
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök

Potatis

  • 500 g potatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 1 tsk rapsolja
  • Salt

Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon

Det här receptet passar att laga med:
Vildsvinsfilé

Gör så här:

    1. Putsa filén fri från hinnor och senor. Skiva upp i medaljonger ca 1 cm tjocka. Hacka lök, vitlök och champinjoner, lägg åt sidan, 

    2. Sätt ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen, blanda med smör, olja, salt och hackad vitlök. Stoppa in i ugnen ca 30 minuter. 

    3. Krydda vildsvinsfilen med dragon, salt och peppar. Stek i en klick smör på medelvärme tills den får fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och champinjoner. Stek på medelvärme tills löken mjuknar. 

    4. Tillsätt creme fraiche, soja och koka upp. Låt sjuda på medelvärme 5-10 minuter. Smaka sedan upp med mer dragon, salt och svartpeppar.

    5. Servera med rostad potatis och sallad. 

Fler recept

  • Gräddig falukorvsgratäng med ris
    4 port
    Falukorv
  • Merguez med krämig risoni
    4 port
    Merguez
  • Skinkstek med gräddig kantarellsås och pressad potatis
    4 port
    Skinkstek
  • Hjortchorizo med ugnsgrönsaker och stekpannebröd
    4 port
    Hjortchorizo

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA