Grillad lammkarré med ratatouille

1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg lammkarré 
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad salvia
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung

Ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin 
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpure
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk hackad salvia

Gör så här

    1. Hacka aubergine, lök, vitlök, zucchini och paprika i sockerbitsstora bitar. Bryn i en kastrull tillsammans med 1 msk naturell olja i 2-3 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan vinet, tomatpuren och fonden. Låt koka ihop ca 2–3 minuter till tillsätt tillsist krossade tomaterna, låt puttra på låg värme minst 30 minuter. 

    2. Blanda marinaden till lammet och låt ligga minst 30 minuter. Grilla sedan på hög temperatur 2 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5–10 minuter innan du äter. 

    3. Servera ratatouille tillsammans med grillad lammkarré och toppa med lite färsk salvia. 

Fler recept med lammkarré med ben

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!