
Grillad lammkarré med ratatouille
1 h
4 port
Ingredienser
- 1 kg lammkarré
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk hackad salvia
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
Ratatouille
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 250 g krossade tomater
- 1 dl rött vin
- 1 msk kalvfond
- 1 msk tomatpure
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 msk hackad salvia
Gör så här
-
Hacka aubergine, lök, vitlök, zucchini och paprika i sockerbitsstora bitar. Bryn i en kastrull tillsammans med 1 msk naturell olja i 2-3 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan vinet, tomatpuren och fonden. Låt koka ihop ca 2–3 minuter till tillsätt tillsist krossade tomaterna, låt puttra på låg värme minst 30 minuter.
-
Blanda marinaden till lammet och låt ligga minst 30 minuter. Grilla sedan på hög temperatur 2 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5–10 minuter innan du äter.
-
Servera ratatouille tillsammans med grillad lammkarré och toppa med lite färsk salvia.