Pasta med kassler

25 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 500 g färsk fylld pasta (2 förpackningar av den smak du gillar)
  • 1 burk finkrossade tomater á 400 g
  • 1 burk konserverade körsbärstomater á 400 g
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • Salt och peppar
  • 2 förpackningar mozzarella
  • Parmesan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft eller 200 grader över och undervärme.
  2. Blanda krossade tomater, konserverade körsbärstomater, balsamvinäger, kalvfond, vatten och salt och peppar i en ugnsfast form.
  3. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor innan du tärnar kasslern i ca 1 cm stora tärningar.
  4. Blanda den okokta pastan och kasslern i tomatsåsen.
  5. Riv mozzarellan i bitar och fördela över gratängen. Avsluta med att riva ett rejält lager parmesan över allt och stoppa in den i ugnen.
  6. Baka av i ugnen i 15 minuter eller tills den fått fin färg.

Fler recept med kassler

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!