Pasta med kassler
25 min
4 port
Ingredienser
- 500 g kassler
- 500 g färsk fylld pasta (2 förpackningar av den smak du gillar)
- 1 burk finkrossade tomater á 400 g
- 1 burk konserverade körsbärstomater á 400 g
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 tsk kalvfond
- 2 dl vatten
- Salt och peppar
- 2 förpackningar mozzarella
- Parmesan
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader varmluft eller 200 grader över och undervärme.
- Blanda krossade tomater, konserverade körsbärstomater, balsamvinäger, kalvfond, vatten och salt och peppar i en ugnsfast form.
- Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor innan du tärnar kasslern i ca 1 cm stora tärningar.
- Blanda den okokta pastan och kasslern i tomatsåsen.
- Riv mozzarellan i bitar och fördela över gratängen. Avsluta med att riva ett rejält lager parmesan över allt och stoppa in den i ugnen.
- Baka av i ugnen i 15 minuter eller tills den fått fin färg.


