Laggbrödssnittar med julskinka

1 h
8 port

Snittar

  • 4 laggbröd (färdigt tunnbröd eller liknande fungerar minst lika bra )
  • 7-8 skivor julskinka (kassler funkar fint om du ingen julskinka har) 
  • 1 dl créme fraiche
  • 4 msk grovkorning senap eller äppelmos 
  • Grönkål

Laggbröd

4 st

  • 0.5 tsk anis
  • 0.5 tsk fänkål
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl rågsikt (vikt 170 g) + ca 1 dl till utbak
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 msk ljus sirap
  • 1.5 dl filmjölk

 

Gör så här

 

  1. För att baka laggbröd, mortla anis och fänkål till ett fint pulver. 
  2. Mät upp rågsikt, kryddor, salt, och bakpulver i en skål. Blanda innan du tillsätter de resterande ingredienser. Rör ihop till en deg.
  3. Dela degen i 4 bitar och kavla med mönstrad kavel på mjölat bakbord till ca 0,5 cm tjocklek.
  4. Stek i torr stekpanna på medelhög värme i ett par minuter per sida, vi vill att bröden ska lagas helt igenom och få lite lätt gyllene färg. Förvara i en ren kökshandduk tills de ska ätas eller skäras upp för snittarna. 
  5. För att göra snittarna, blanda créme fraiche med grovkorning senap. 
  6. Skölj av och grovhacka grönkålen i mindre bitar.
  7. Dela laggbröden i mindre bitar, ca 6 bitar per bröd. 
  8. Bre ca 1 msk senapscremé på varje bit och lägg på lite grönkål.
  9. Använder du istället äppelmos på snitten, skippa senapsblandningen! 
  10. Toppa varje snitt med en bit julskinka. 
  11. Servera snabbt så att du inte råkar äta upp dem under tiden du väntar på dina gäster!

Fler recept med julskinka, vildsvinsskinka, kassler

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!