Salsicciabullar i tomatsås
45 min
4 port
Ingredienser
- 2 burkar konserverade hela tomater
- 1 gulök
- 2 vitlöksklyftor
- 50 g smör
- 400 g färsk salsicciakorv (frys in eventuella rester)
- 150 g babyspenat
- Pasta
- Burrata
Gör så här
- Skala och klyfta lök och vitlök.
- Om du har mycket tid på dig (3–4h) häll upp konserverade tomater i en ugnsfast form och tillsätt lök,vitlök och smör. Ställ in mitt i ugnen på 150 grader i ca 3h, ju längre desto godare blir såsen.
- Om du inte har fullt lika mycket tid tillsätt alla ingredienser till tomatsåsen i en liten kastrull. Låt puttra så länge som möjligt.
- Skär försiktigt av skinnet från korven. Skär varje korv i 4 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
- Hetta upp en skvätt rapsolja i en stekpanna. Stek salsicciabullarna gyllene.
- Fiska ut lök och vitlök ur tomatsåsen. Mosa tomaterna med valfritt köksredskap innan du häller såsen över salsicciabullarna i stekpannan. Låt puttra under tiden du kokar pastan.
- Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen.
- Precis innan pastan är klar rör du ner spenaten i såsen. När den börjat mjukna tillsätter du pastan, direkt från kastrullen med en hålslev. Rör ner pastan och tillsätt vid behov en skvätt av pastavattnet.
- Servera pastan toppad med burrata och lite nymalen svartpeppar.


