Charkuterikrans

20 min
4 port

Ingredienser

  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 100g fast, smakrik ost som till exempel Vallrun 
  • 100g färsk korv, till exempel chorizo
  • 1-2dl oliver
  • 2 skivor ljust bröd, gärna surdeg
  • 2 msk olivolja 
  • Salt

Gör så här

  1. Stek den färska korven på medelhög värme tills den är genomlagad, ett par minuter på varje sida. Lägg åt sidan för att svalna innan du slantar den.  
  2. Riv brödet i munsbitar och slunga i en bunke med olivolja och lite salt. Stek lätt i stekpanna så att brödet får lite yta och lite färg. 
  3. Klipp rosmarinen från krukan och dela varje kvist i ca 5cm bitar. Lägg rosmarinen i en kransform på fatet du ska servera på. 
  4. Skär osten i ca 1 cm tärningar. 
  5. Fördela ostkuber, korvslantar, oliver och brödbitar runt kransen. Här kan du pilla hur länge som helst, men kom ihåg att kransen är till för att demoleras så småningom! 
  6. Servera med individuella gafflar eller tandpetare.

Fler recept med chorizo, ost, salsiccia

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!