Charkuterikrans
20 min
4 port
Ingredienser
- 1 kruka färsk rosmarin
- 100g fast, smakrik ost som till exempel Vallrun
- 100g färsk korv, till exempel chorizo
- 1-2dl oliver
- 2 skivor ljust bröd, gärna surdeg
- 2 msk olivolja
- Salt
Gör så här
- Stek den färska korven på medelhög värme tills den är genomlagad, ett par minuter på varje sida. Lägg åt sidan för att svalna innan du slantar den.
- Riv brödet i munsbitar och slunga i en bunke med olivolja och lite salt. Stek lätt i stekpanna så att brödet får lite yta och lite färg.
- Klipp rosmarinen från krukan och dela varje kvist i ca 5cm bitar. Lägg rosmarinen i en kransform på fatet du ska servera på.
- Skär osten i ca 1 cm tärningar.
- Fördela ostkuber, korvslantar, oliver och brödbitar runt kransen. Här kan du pilla hur länge som helst, men kom ihåg att kransen är till för att demoleras så småningom!
- Servera med individuella gafflar eller tandpetare.


