20 min
4 port

Ingredienser

  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 100g fast, smakrik ost som till exempel Vallrun 
  • 100g färsk korv, till exempel chorizo
  • 1-2dl oliver
  • 2 skivor ljust bröd, gärna surdeg
  • 2 msk olivolja 
  • Salt

Charkuterikrans

Det här receptet passar att laga med:
Chorizo, Ost, Salsiccia

Gör så här:

  1. Stek den färska korven på medelhög värme tills den är genomlagad, ett par minuter på varje sida. Lägg åt sidan för att svalna innan du slantar den.  
  2. Riv brödet i munsbitar och slunga i en bunke med olivolja och lite salt. Stek lätt i stekpanna så att brödet får lite yta och lite färg. 
  3. Klipp rosmarinen från krukan och dela varje kvist i ca 5cm bitar. Lägg rosmarinen i en kransform på fatet du ska servera på. 
  4. Skär osten i ca 1 cm tärningar. 
  5. Fördela ostkuber, korvslantar, oliver och brödbitar runt kransen. Här kan du pilla hur länge som helst, men kom ihåg att kransen är till för att demoleras så småningom! 
  6. Servera med individuella gafflar eller tandpetare.

Fler recept med Chorizo, Ost, Salsiccia

  • Festliga ägghalvor med tre fyllningar
    8 port
    Salsiccia| salsicciafärs| varmrökt fjällröding
  • Medelhavssallad med grillad salsiccia
    4 port
    Salsiccia
  • Salsiccia med citron och timjanstuvad blomkål
    4 port
    Salsiccia
  • Snabb krämig chorizogryta
    4 port
    Chorizo

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA