Snabb krämig chorizogryta
30 min
4 port
Chorizogryta
- Ca 500 g chorizo eller lammkorv
- 1 gul lök
- 1 paprika
- 2 morötter
- 3 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk ketchup
- 1 tsk salt
- 1/2 tsp svartpeppar
- 2 dl ris
Gör så här
-
Skär upp chorizon eller lammkorven i bitar. Stek i en panna på medelvärme tills korven får en gyllenbrun färg och lite av vätskan fått koka bort.
-
Skiva paprika, lök och morötter.
-
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
-
Tillsätt tomatpuré, ketchup, salt/peppar och grönsaker i pannan, låt steka ett par minuter tills löken blivit glansig.
-
Häll grädde i pannan och låt koka upp. Låt koka tills riset är klart.
-
Smaka av grytan med salt och peppar, ät tillsammans med en sallad och ris.


