Snabb krämig chorizogryta

30 min
4 port

Chorizogryta

  • Ca 500 g chorizo eller lammkorv
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • 3 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk salt 
  • 1/2 tsp svartpeppar
  • 2 dl ris 

Gör så här

    1. Skär upp chorizon eller lammkorven i bitar. Stek i en panna på medelvärme tills korven får en gyllenbrun färg och lite av vätskan fått koka bort. 

    2. Skiva paprika, lök och morötter. 

    3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. 

    4. Tillsätt tomatpuré, ketchup, salt/peppar och grönsaker i pannan, låt steka ett par minuter tills löken blivit glansig. 

    5. Häll grädde i pannan och låt koka upp. Låt koka tills riset är klart. 

    6. Smaka av grytan med salt och peppar, ät tillsammans med en sallad och ris. 

Fler recept med chorizo

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!