Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här
1 h + tid för jäsning
4 port

Ingredienser

Deg:

  • 4 g färsk jäst
  • 5 dl vatten
  • 700 g vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Om tiden tryter kan du självklart använda färdig deg! 

Tomatsås:

  • 1 scharlottenlök
  • 1 vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • Olivolja

Topping:

  • 400 g salsicciafärs
  • 2 st Burrata eller valfri vit, krämig ost
  • 65 g ruccola eller valfria gröna blad 

Salsicciapizza

Det här receptet passar att laga med:
Salsicciakorv, salsicciafärs

Gör så här:

1. Om du gör egen deg: lös jästen i vattnet och knåda in mjölet. Knåda för hand i ca 10 minuter innan du tillsätter saltet och oljan och knådar ca 10 minuter till (det är viktigt att vänta med saltet så det inte stör jäsningen). Dela degen i 4 bitar, olja in dem och låt vila i varsin låda med lock eller på bakplåtspapper täckt med plast. 

Låt degen jäsa i rumstemperatur i 4 timmar eller i kylen 12 timmar.

2. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs mjuka på medelhög värme i olivolja. Tillsätt timjan och oregano och låt fräsa ett par minuter till. 

3. Tillsätt krossade tomater och rödvinsvinäger. Låt puttra på låg värme i minst 30 minuter eller längre tid om du har. Glöm inte att röra om då och då så att det inte bränner. 

4. Dela färsen i större bitar och fräs i en het stekpanna (om du använder korv, skär upp skinnet och ta ur färsen först). Ta upp bitarna ur pannan och finhacka (det här är lättare än när färsen är rå). Lägg tillbaka den finhackade färsen i pannan och fräs igenom ordentligt.

5. När degen jäst färdigt (eller när du öppnat förpackningen!) sätter du ugnen på 250 grader med en rengjord plåt. Stjälp upp degbitarna en åt gången på mjölad bänk. Tryck och dra ut degen till en cirkel. 

6. Flytta degen till en plåt eller pizzasten, bred på såsen och sprid ut salsiccian. Grädda 2-4 minuter i mitten av ugnen. 

Toppa med ruccola och burrata (eller det du valt istället!). Smaklig spis! 


Fler recept

  • Festliga ägghalvor med tre fyllningar
    8 port
    Salsiccia| salsicciafärs| varmrökt fjällröding
  • Gnocchi med salsiccia och salvia
    4 port
    Salsiccia| Salsicciafärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA