Tärnat bacon
Finns det något bättre än doften av nystekt bacon som sprider sig i köket? Bacon är otroligt uppskattat eftersom det höjer smaken och är ett fantastisk tillbehör. Vill du grilla råvaror som har en tendens att fastna i gallret är det ett smart knep att linda bacon runt om. Tärna bacon och använd i exempelvis pannkaka, carbonara eller i pytt i panna. Gårdssällskapets bacon är alspånsrökt på traditionellt vis och tack vare denna förädling kan den ivrige äta baconet direkt från paketet.
Hur gör jag knaperstekt bacon?
- Lägg baconet i en kall torr panna. Sätt sedan på medelvärme.
- Låt baconet puttra i sitt eget fett till det får en rödbrun färg, då vänder du.
- Rör inte baconet för ofta. När du rör om i pannan sjunker temperaturen och skivorna släpper ifrån sig en massa vätska.
- Låt baconet rinna av på hushållspapper.
Hur gör jag krispigt bacon i ugn?
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg baconen på smörpapper i en långpanna.
- Tillaga i cirka 10-15 min tills skivorna har antagit en härlig gyllenbrun färg.
- Låt gärna baconet rinna av på en bit hushållspapper.
- Ta tillvara på baconfettet. Har du tillbehör som ska stekas kan fettet ge en extra smak.