30 min
4 port

Ingredienser 

  • 180 g bacon (1 förpackning)
  • 500 g broccoli, fryst eller ca  färska 2 buketter
  • 30 g smör, ca 2 msk
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3,5  dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg 
  • 1 krm salt
  • 2 dl smakrik ost

Broccoligratäng med bacon, såklart

Det här receptet passar att laga med:
Tärnat bacon

Gör så här:

  1. Hetta upp ugnen till 250 grader. 
  2. Klipp eller skär baconet i 1 cm bitar och fördela dem i en ca 20x30 cm ugnsform.
  3. Tillaga i ugnen ca 15 minuter eller tills de börjat få färg. 
  4. Skär din färska broccoli i buketter. Skala det yttersta från stammen och skär även den i munsbitar. Koka upp saltat vatten och koka broccolin i 4-5 minuter. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten för att avstanna kokningsprocessen. 
  5. Om du använder fryst broccoli räcker det med om du tinar den då den oftast är förvälld innan den fryses. 
  6. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och rör konstant tills såsen tjocknat. Blanda ett ägg med vispgrädden i en separat skål.
  7. Ta ut baconet ur ugnen och rör om i formen. Lägg ca hälften åt sidan innan du tillsätter broccolin. 
  8. Blanda äggblandningen i kastrullen med resterande sås innan du rör ner 1 dl av osten. 
  9. Häll över såsen och toppa med baconet och det sista av osten. 
  10. Baka av i ugnen i 15 minuter eller tills den fått fin färg.

Fler recept med Tärnat bacon

  • Mandelpotatiskroketter med ädelost och bacon
    4-6 port
    Tärnat bacon
  • Brysselkålsallad
    6 port
    Tärnat bacon
  • Raggmunk med knaperstekt bacon
    4 port
    Bacon| Tärnat bacon
  • Högrevschili med kakao
    ca 6 port
    Högrev| Tärnat bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA